Video

Indrukwekkende minuut stilte in heel Brabant voor slachtoffers van aanslagen in Parijs

16 november 2015 om 18:16 • Aangepast 21 november 2020 om 14:44
nl
Gemeentehuizen, scholen en 'zelfs' in het BrainWash Stadion De Vliert in Den Bosch. In een groot deel van Brabant was het maandagmiddag om twaalf uur stil. Heel stil. De provincie gaf massaal gehoor aan de Europese oproep om voor één minuut alles neer te leggen in verband met de aanslagen in Parijs. Om klokslag twaalf uur was er op Omroep Brabant en andere televisie- en radiozenders even niks te horen.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

Samen stil zijnVerscheidene organisaties, waaronder gemeenten en diverse bedrijven, hadden hun personeel gevraagd om rond het middaguur bij elkaar te komen en te denken aan de mensen die zijn omgekomen of die gewond raakten bij de terreurdaden in de Franse hoofdstad.
De burgemeesters van onder meer Den Bosch, Eindhoven en Helmond hielden een korte toespraak. In het gemeentehuis van de gemeente Geertruidenberg, in Raamsdonksveer, bestaat de mogelijkheid een condoleanceregister te tekenen. Aan alle overheidsgebouwen en kerken hangen vlaggen al de hele ochtend halfstok.

Wachten op privacy instellingen...

Scholen en voetbalclubs waren ook met hun gedachten bij de vele slachtoffers. Directeur Frank Looien van het Moller Lyceum in Bergen op Zoom vond het belangrijk belangrijk genoeg om zijn leerlingen hieraan mee te doen. De selectie van FC Den Bosch onderbrak de training.

Wachten op privacy instellingen...

'Goede is sterker dan het kwaad'Leiders van de Europese Unie riepen hun landgenoten zaterdag al op om mee te doen aan de steunactie. Hiermee willen ze niet alleen steun betuigen, maar ook laten zien dat de terroristen Europa niet uit elkaar kunnen drijven. "Het goede is sterker dan het kwaad", zeiden ze.
LEES OOK: Moskeeën veroordelen bloederige terreuraanslagen Parijs: ‘Gruwelijk en laf’
Op de weg en stationsOok in het verkeer was maandag te merken dat mensen hun medeleven wilden betuigen. De Verkeers Informatie Dienst (VID) en Rijkswaterstaat adviseerden verkeersgebruikers wel bijtijds een parkeerplaats te zoeken. Stilstaan op een vluchtstrook is onveilig en bovendien verboden.

Wachten op privacy instellingen...

Het treinverkeer kwam om twaalf uur eveneens tot stilstand. Ook op de stations zelf bood de NS de mogelijkheid om te herdenken.
Steunbetuigingen in Brabant De afgelopen dagen hebben inwoners van Brabant al massaal steun betuigd aan de slachtoffers van de aanslagen en hun nabestaanden. Initiatiefnemers roepen in de hele provincie op om te protesteren tegen het geweld en stil te staan bij de doden. Om zes uur maandagavond is er nog een grote herdenking in Breda. Onder anderen burgemeester Depla zal daar spreken.
LEES OOK: 'Vrijheid is niet vanzelfsprekend'

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.