Steen door ruit bij Ulu moskee in Bergen op Zoom: 'We zijn erg geschrokken'

15 november 2015 om 10:04
nl
Bij de Ulu moskee aan de Van Heelulaan in Bergen op Zoom is vrijdagnacht rond één uur een baksteen door de ruiten gegooid. De voorzitter van de moskee zegt erg geschrokken te zijn. "Er is geen directe link met Parijs", denkt de voorzitter. "Maar we houden er natuurlijk wel rekening mee."
Profielfoto van Pennings Mathijs
Geschreven door
Pennings Mathijs

Volgens het bestuurslid zijn een aantal mensen die terrorisme associëren met de Islam. "De Islam en de moskee hebben niets met terrorisme te maken. Wij zijn heel open en transparant. Iedereen mag de moskee binnenlopen om te kijken wat hier gebeurt."
Waken over de moskeeOmdat het bestuur bang is dat er opnieuw iets gebeurt, blijft er sinds het incident altijd iemand overnachten in de moskee. Volgens het bestuur is de buurt ook geschrokken van het incident met de steen.
"We krijgen heel veel steun uit de buurt. Met zoveel steun is het makkelijker om het negatieve te laten liggen. Wij hopen dat het niet nog eens gebeurt. Ook niet bij andere gebedsruimtes", aldus de het bestuurslid.
Het is niet het eerste incident na de aanslagen in Parijs. Bij de moskee aan de Burgemeester Schneiderlaan in Roosendaal is zaterdagochtend geprobeerd om brand te stichten. Bij een vluchtelingengezin werd vrijdagnacht een steen door de ruiten gegooid.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.