Windkracht 7 in Brabant: bomen om, evenementen afgelast, Efteling sluit achtbanen

15 november 2015 om 20:59
Omroep Brabant
(foto: Erik Haverhals/FPMB)
Omroep Brabant
Deze boom spleet in tweeën. (foto: Alexander Vingerhoeds/Obscura Foto)
Omroep Brabant
Een omheining dreigt naar beneden te vallen. (foto: Perry Roovers/SQ Vision)
Omroep Brabant
Een lege Python door de harde wind (foto: Jesper den Uil/Twitter)
1/4 (foto: Erik Haverhals/FPMB)
Het waaide flink in Brabant zondagmiddag met windkracht zes tot lokaal zelfs zeven. Op verschillende plaatsen in onze provincie was er sprake van stormschade, sommige evenementen werden zelfs afgelast.
Geschreven door

LEES OOK: Winters weer in aantocht: kou, hagel en natte sneeuw
In Breda ging het maar net goed op een bouwplaats. Een omheining van stalen buizen op een dak viel naar beneden op een parkeerplaats. Er liep gelukkig niemand onderdoor. De politie heeft de parkeerplaats afgezet en vraagt buurtbewoners hun auto zo snel mogelijk te verplaatsen.
De Efteling in Kaatsheuvel heeft zondag alle achtbanen buiten gesloten vanwege de wind. Het gaat om de Python, Baron 1898, de Bobbaan en Joris en de Draak en De Vliegende Hollander. "De veiligheid van onze bezoekers staat voorop", zegt het park op Twitter.
"De achtbanen hebben geen last van de harde wind maar voor de passagiers kan het een onaangename ervaring zijn", laat een woordvoerder weten. Als het hard waait mogen medewerkers van de Efteling niet meer op grote hoogte werken en dat kan gevaarlijk zijn als er iets fout gaat.     [Tweet:body:https://twitter.com/jdbftposey/status/665866446749212672][Tweet:body:https://twitter.com/ComboGameplay/status/665881075126820864]Evenementen afgelastIn Mill gaat de markt in de Kerkstraat zondag niet door vanwege de harde wind, de intocht van Sinterklaas gaat wel door zoals gepland. In Roosendaal is een internationale roeiwedstijd op de Roosendaalsche Vliet afgelast vanwege de harde wind. "Het is onverantwoord om hier zestig boten het water op te laten gaan", zegt de organisatie. [Tweet:body:https://twitter.com/FaanenFM/status/665852329799892992]De nodige bomen moesten het zondag ook ontgelden. In Hoeven spleet een boom in tweeën. Aan de Vaartweg in 's Gravenmoer belandde een enorme boom overdwars over een sloot.[Tweet:body:https://twitter.com/ANWBverkeer/status/665828384715448320]In het zuidwestelijk kustgebied kwamen zware windstoten voor. In de provincie Zeeland was daarom ook code geel van kracht. De uitschieters bereikten volgens het KNMI snelheden van rond de 90 km/uur.

Wachten op privacy instellingen...