Chassé Theater Breda viert 20e verjaardag; 'Hier kun je jezelf zijn'

15 november 2015 om 13:30 • Aangepast 21 november 2020 om 14:43
nl
Met films, dans, muziek, bitterballen en blokjes kaas wordt zondag de 20ste verjaardag van het Bredase Chassé Theater gevierd. Met drie theaterzalen en drie filmzalen is er plek voor 2500 bezoekers tegelijk, zo'n 350.000 per jaar. En dat mag gevierd worden.
Profielfoto van Verhoeven Birgit
Geschreven door
Verhoeven Birgit

Directeur Cees Langeveld gaat al 18 jaar iedere dag met plezier naar zijn werk. "Ik vind het theater zo fantastisch omdat het een brede programmering heeft. Dans, muziek, film, theater, we hebben hier alles. Maar de gemoedelijke sfeer is hier ook heel belangrijk", zegt de voorzichtig glunderende directeur.
En dat die sfeer belangrijk is weten ook de bezoekers. "Als je hier binnenkomt kun je met iedereen een praatje maken. Er is altijd wat te doen en je hebt echt het gevoel dat je hier jezelf kunt zijn", vertelt een enthousiaste bezoeker in de rij voor de ontbijtfilm. [Tweet:body:https://twitter.com/BirgitVerhoeven/status/665837094208671744] Een echt verjaardagsfeestjeOp het 20ste verjaardagsfeestje van het Chassé is vooral plek voor de bezoeker. Na het ontbijt en de bijbehorende ontbijtfilm zijn er 's middags gratis voorstellingen.
"Het is echt een verjaardagsfeestje", legt directeur Langeveld uit. "Met blokjes kaas, worst, bitterballen, een kleurhoek voor de kinderen en zelfs Sinterklaas komt langs vanmiddag. Ook is er een speciale jubileumvoorstelling, een jubileumboek en kosten de consumpties net zo veel als 20 jaar geleden.'
Het Chassé Theater had een moeilijke start. Zo kostte het meer dan de bedoeling was en heeft het aardig wat wethouders de kop gekost. Directeur Langeveld wuift dat weg. "Het is helemaal geen duur theater. Het is kijkend naar het formaat zelfs het goedkoopste theater van Nederland per vierkante meter."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.