Video

Hockeydames Den Bosch onverwacht onderuit tegen Amsterdam: 'Het zat niet mee, misten scherpte'

15 november 2015 om 16:01 • Aangepast 21 november 2020 om 14:43
nl
De hockeydames van Den Bosch hebben de eerste nederlaag van het seizoen geleden. In eigen huis ging HC Den Bosch zondagmiddag met 0-2 onderuit. "Ze hadden goede uitbraken en kwamen wel tot goede kansen. Wij stranden net buiten de cirkel steeds", concludeerde Lidewij Welten van Den Bosch na afloop.
Profielfoto van van Doorn Bert
Geschreven door
van Doorn Bert

Charlotte Vega opende de score na vijftig minuten. Ilse Cappelle wist de voorsprong voor Amsterdam vervolgens snel uit te breiden naar 0-2. "Ze maken twee hele mooi counter, maar ik vond ons zeker niet minder dan Amsterdam", zei Raoul Ehren na afloop.
Zat niet meeDe trainer van de Bossche selectie vond wel dat zijn scherpte miste. "We creëren zeven corners, zij haalden er maar twee of drie. Bij ons gaat er nog een bal op de pal en eentje wordt van de lijn gehaald. Het zat net niet mee."
Het is de eerste nederlaag van het seizoen voor de Bossche dames. De club zakt nu naar de derde plaats op de ranglijst. Het gat tussen koploper Amsterdam en HC Den Bosch bedraag nu vijf punten. "Maar de prijzen wordt pas aan het einde van het seizoen uitgereikt", relativeerde Welten nog.

Wachten op privacy instellingen...

Hurley - Oranje Zwart: 0-0 Bij Hurley – Oranje Zwart werd er zondagmiddag niet gescoord. Het Eindhovense Oranje Zwart staat tiende in de hoofdklasse met tien punten uit twaalf wedstrijden.
Push – Kampong: 0-5Het Bredase Push kwam er zondagmiddag niet aan te pas tegen Kampong. De hekkensluiter verloor met 0-5. Malou Pheninckx scoorde vlak voor rust uit een strafcorner. De andere doelpunten werden gemaakt door Georgina Oliva Isern, Karlijn van der Linden, Floor Plokker en Marijn Veen. Push blijft laatste met nul punten uit twaalf wedstrijden.
Bloemendaal – MOP: 3-1In eigen huis won degradatiekandidaat Bloemendaal met 3-1 van MOP uit Vught. Joëlle Ketting, Valerie van Odijk (strafbal) en Josien Galama scoorden voor Bloemendaal. Rosalie de Beer scoorde voor de MOP. Het Vughtse MOP staat nu zevende met veertien punten uit twaalf wedstrijden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.