Recordaantal van 730.000 bezoekers voor GLOW in Eindhoven

15 november 2015 om 16:59
nl
GLOW Eindhoven heeft dit jaar een recordaantal van 730.000 bezoekers getrokken. Het verwachte aantal van 750.000 bezoekers is daarmee net niet gehaald. Het lichtkunstspektakel werd dit jaar voor de tiende keer georganiseerd. Het festival werd zaterdag afgesloten met een indrukwekkende minuut stilte ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de aanslagen in Parijs.
Profielfoto van Kagie Sandra
Geschreven door
Kagie Sandra

Met het aantal van 730.000 bezoekers heeft het lichtfestival volgens directeur Eric Boselie het maximale aantal nog niet bereikt. "Op sommige plekken was het echt druk", geeft hij aan. "Maar dat doet niks af aan de gemoedelijke sfeer", laat hij weten.
LEES OOK: GLOW rekent op bezoekersrecord van 750.000: 'Extreem druk, maar toch gemoedelijk'
Dit jaar moesten bezoekers voor vijf projecten binnen GLOW entree betalen. Hierover is de GLOW-directeur tevreden. Al trokken de verschillende projecten niet allemaal evenveel bezoekers. Met tot en met vrijdagavond tweeduizend bezoekers bleef het project in het Parktheater bijvoorbeeld behoorlijk achter bij dat op de Markt met tienduizend betalende bezoekers.  
Een verschil dat volgens hem onder meer te maken heeft met de plek in de route van de twee projecten. "Zo ligt de Markt natuurlijk veel centraler dan het Parktheater", geeft hij aan.
Verleiden tot 'herhaalbezoek'Ook volgend jaar zal de organisatie volgens Boselie voor enkele attracties weer entreegeld vragen. Het is volgens de directeur de manier om bezoekers te verleiden tot 'herhaalbezoek'.
Zo kiezen bezoekers er volgens hem voor om op één avond de gratis route af te leggen. Om vervolgens op een andere avond één of twee projecten te bezoeken waarvoor ze moeten betalen.  
Totaal 45 kunstenaarsIn totaal toonden 45 kunstenaars uit binnen- en buitenland van 7 tot en met 14 november in de Eindhovense binnenstad hun lichtprojecties en -installaties rond het thema Natuur en Architectuur.
Vorig jaar trok GLOW ook al een recordaantal bezoekers, toen zo’n 650.000.
Heb je GLOW gemist? Of wil je nog een keer nagenieten? Bekijk hier dan de hoogtepunten van het lichtfestival.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.