Voormalig PSV-verdediger ‘Zanka’ ontsnapte aan de dood in Parijs: ‘Ik moest rennen voor mijn leven’

15 november 2015 om 23:11 • Aangepast 21 november 2020 om 14:43
nl
De Deense voetballer Mathias Jattah-Njie Jørgensen, ook wel Zanka genoemd, was vrijdagavond in Parijs tijdens de aanslagen. De voormalige verdediger van PSV (25) bleef ongedeerd, maar hij moest rennen voor zijn leven. “Dit is niet te beschrijven.”
Profielfoto van van Doorn Bert
Geschreven door
van Doorn Bert

In Deense media heeft ‘Zanka’ zijn verhaal verteld. De voetballer van Zambiaanse afkomst wilde met vrienden een restaurant binnengaan in de Rue Alibert toen hij opeens knallen en explosies hoorde. En hij stond oog in oog met de schutter.
‘Ik zag de mensen op straat liggen’“Hij schreeuwde en begon met vuren. Er zijn veel films en ik heb veel films gezien, maar dit valt niet te beschrijven. In minder dan een seconde had ik door wat er aan de hand was en ik begon te sprinten. Ik moest blijven rennen en na een paar honderd meter durfde ik pas weer achterom te kijken. Ik zag twaalf tot veertien mensen op straat liggen”, vertelt ‘Zanka’ in de Deense media.
Zie ook: Alle sportevenementen bijzaak na gebeurtenissen Parijs: 'Helemaal stil van! Ongelofelijk!'
De verdediger raakte zijn vrienden kwijt, maar kwam deze later weer tegen op zijn hotelkamer. Aan het Deense Ekstra Blade vertelde hij wat er gebeurd is. “Ik ben hier nu met mijn vrienden. Ik zag een man uit een auto stappen, hoorde hem ‘Allahu akbar’ roepen en hij begon in het wilde weg te schieten. We nemen de gebeurtenissen hier met elkaar door, maar met ons gaat het verder goed. We zijn ongedeerd.”
Twee seizoen bij PSV'Zanka' speelde in de seizoenen 2012/13 en 2013/14 voor PSV. In 2014 vertrok hij naar FC Kopenhagen, waar PSV hem in 2012 van kocht.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.