Dertig uur taakstraf voor veroorzaken dodelijk ongeval in Drunen

16 november 2015 om 14:40 • Aangepast 25 april 2020 om 11:18
nl
De rechtbank in Den Bosch heeft een 46-jarige man uit Dordrecht veroordeeld tot een taakstraf van 30 uur en een voorwaardelijke rijontzegging van 3 maanden. De man veroorzaakte in juni vorig jaar in Drunen een aanrijding waarbij zijn passagier om het leven kwam. Dat was een vrouw van 29 uit Zwijndrecht. De verdachte zelf raakte zwaar gewond.
Geschreven door

De man verleende bij het linksaf slaan geen voorrang aan een tegemoetkomende vrachtwagen met oplegger. De man verklaarde dat hij deze vrachtwagen niet had gezien.  
Rechtbank milder dan justitieJustitie wilde de man laten bestraffen voor het maken van de zwaarste verkeersovertreding en eiste 140 uur taakstraf. De rechtbank was milder. Die oordeelde dat de Dordtenaar niet goed heeft gekeken en veroordeelde hem voor het veroorzaken van het ongeval.
Bij het bepalen van de straf woog de rechtbank mee dat de verdachte door zijn verkeersfout onherstelbaar leed voor de nabestaanden heeft aangericht. Tegelijkertijd heeft het ongeval ook op de man een enorme impact gehad. Hij is vanwege de gebeurtenis onder behandeling van een psychiater. Bovendien ziet de man in welk leed hij heeft aangericht en hij heeft heel veel spijt van zijn onoplettendheid.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.