Video

Na 42 jaar stopt hij ermee; 'Ik heb het met plezier gedaan, maar ik ga het niet missen'

16 november 2015 om 16:31
nl
Al 42 jaar vaart hij trouw met een bootje door de Binnendieze. In dienst van de gemeente Den Bosch vist Leo Valentijn op zijn klompen met een riek het water leeg. Naast fietsen en veel afval, haalt hij er ook wel eens een koelkast uit. Maar na deze week gaat Leo met pensioen, hoewel dat wat hem betreft ook wel wat eerder had gemogen.
Geschreven door

"Ik heb wel eens gehoopt dat we een kluis vonden die nog dicht was. En dat er dan heel veel geld in zou zitten. Dan was ik al veel eerder met pensioen gegaan. Ik heb het werk altijd met veel plezier gedaan hoor. Het is dankbaar werk, omdat je zorgt dat de boel netjes en schoon is."  
'Nare vondsten moet je naast je neerleggen'Leo vond ook wel eens dingen die je liever niet ziet. "Ik heb een keer een vrouw aangetroffen, die het leven beu was. Of honden met een tegel om hun nek gebonden. Dat moet je naast je neerleggen. Als je dit werkt doet, stel je je erop in dat je ook nare dingen tegenkomt."
Koelkasten, bankstellen, fietsen, veel blikjes en flesjes. Leo vist van alles uit de Binnendieze. "Het water is nu redelijk schoon, vroeger was het veel viezer. Toen gooiden mensen hun po nog leeg in de rivier. Dan kon mijn vrouw me op afstand al ruiken als ik weer naar huis kwam. Nu is dat gelukkig niet meer zo."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.