'Ik kreeg een geweer op me gericht', politie zoekt daders reeks gewapende straatroven

16 november 2015 om 19:15
nl
De politie is op zoek naar de daders van drie gewapende straatroven rondom de Leenderweg in Eindhoven. Die vonden allemaal plaats in nog geen veertien dagen tijd. "Toen ik mijn telefoon uit mijn broekzak pakte, kreeg ik meteen een geweer op me gericht", vertelt een slachtoffer maandagavond in opsporingsprogramma Bureau Brabant.
Profielfoto van van der Linden Sid
Geschreven door
van der Linden Sid

Op 21 september gaat het voor het eerst mis: een jongen loopt na een avondje bij vrienden 's nachts over de Alpenroosstraat naar huis. Onderweg staan er plots twee mannen voor zijn neus. "Heb je een telefoon? Ik moet iemand bellen", zegt één van de mannen. De jongen krijgt een geweer op zich gericht.
'Wegwezen!'"Mijn eerste reactie was om dat geweer weg te duwen", vertelt het geschrokken slachtoffer. Er ontstaat een worsteling, één van de daders roept dat de jongen weg moet wezen. Hij kiest eieren voor zijn geld en rent de hoek om. De daders hebben zijn telefoon.
De politie heeft maandag een signalement van de daders verspreid. Op 29 september en op 2 oktober vinden er nog twee gewelddadige straatroven plaats in diezelfde buurt. De politie weet niet zeker of het om dezelfde daders gaat, maar vraagt iedereen die meer weet om contact op te nemen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.