Video

Bewoners Hofstraat Eindhoven worden gek van herrie spoor

17 november 2015 om 09:14
nl
Ze worden er helemaal horendol van. Veertig bewoners van de Hofstraat in Eindhoven ondervinden veel last van de langs denderende treinen.
Profielfoto van Verkuijlen Jos
Geschreven door
Verkuijlen Jos

De huizen aan de Hofstraat staan op steenworp van het spoor. In de piekperioden komen er 's nachts zo'n 150 goederentreinen voorbijrijden, zeggen de buurtbewoners. "De impact op ons leven is enorm", zegt Mike Verdonk. "Het is onmogelijke te slapen zonder oordoppen of slaapmiddelen."
Volgens de mensen in de Hofstraat gaat het alleen maar erger worden. De komende jaren wordt er gewerkt aan de Betuweroute. Hierdoor zullen nog meer treinen rijden over de nu al drukke Brabantroute.
Dinsdag gaan de buurtbewoners naar Den Haag. Daar gaan ze een petitie aanbieden aan de Tweede Kamer in de hoop dat die iets voor de Hofstraat kan doen. Volgens de Eindhovenaren doen de staatssecretaris en Prorail niets aan de overlast.
De gemeente Eindhoven heeft er inmiddels bij het ministerie van Infrastructuur en Milieu op aangedrongen dat er zo snel mogelijk maatregelen moeten worden genomen om de geluidsoverlast terug te dringen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.