In den Bockenreyder in Esbeek beste café van Nederland: 'Heel veel Brabantser wordt 't niet'

16 november 2015 om 22:59
nl
Het beste café van Nederland ligt in de bossen bij Esbeek. Volgens de Café Top 100 van MissetHoreca is dat namelijk In den Bockenreyder. Maandagavond werden in Hilversum de horecaprijzen uitgereikt. Volgens de jury is In den Bockenreyder een bedrijf 'dat uit elkaar spat van warmte en humor'. Heel veel Brabantser wordt ’t volgens de jury niet.
Geschreven door

Vorig jaar stond In den Bockenreyder nog op plaats zes in de Café Top 100. Café De Tijd in Oisterwijk staat dit jaar op een derde plek. De Beyerd in Breda is terug te vinden op plaats zes.  
Top 100Andere Brabantse cafés in de top honderd zijn: Bar le Duc in Den Bosch (26), Bolle in Tilburg (51), Oud Brabant in Oirschot (59), De Michel in Haaren (61), De Korenbloem in Tilburg (63), The Banner in Gilze (65, ook winnaar van de publieksprijs), Roels Eten& Drinken in Den Bosch (70), Hart van Breda in Breda (79), Buddha’s in Steenbergen (94) en D’n Eeterij in Kruisland (95).
The Banner in Gilze deed voor het eerst mee aan de verkiezing en ging dus meteen aan de haal met de publieksprijs. 579 stemmen kreeg de Irish Pub. In de top tien van de publieksprijs behaalde In den Bockenreyder overigens de derde plek met 432 stemmen.  
Betalen om mee te doenVorige week meldde de Gelderlander dat bijna een kwart van de cafés die vaak al jaren in de Top 100 staan, dit jaar ontbreekt. Cafés moesten dit jaar volgens de krant namelijk betalen om mee te doen aan de competitie. En dat weigerden veel horeca-ondernemers te doen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.