Vandaag in Brabant: In den Bockenreyder beste café van Nederland

17 november 2015 om 08:47
nl
Café In den Bockenreyder in de bossen van Esbeek is gekozen tot het beste café van Nederland. 'Veel Brabantser wordt het niet', aldus de jury. En het Kasteel van Sinterklaas in Helmond opent opnieuw de deuren. Dit en ander nieuws lees je in dit nieuwsoverzicht.
Geschreven door

Wat mag je vandaag verwachten?
* De bewoners van de Hofstraat in Eindhoven zijn de geluidsoverlast door het nabijgelegen treinspoor meer dan zat. "We kunnen niet eens een normaal gesprek voeren als er een trein voorbij dendert", aldus een van de bewoners. Dinsdag gaan ze uit protest handtekeningen aanbieden Den Haag.
* Het Kasteel van Sinterklaas in Helmond opent opnieuw de deuren als residentie van de Goedheiligman. Duizenden kinderen worden de komende twee weken verwacht voor een rondleiding door de Pakjeskamer, de Pietenschool en de Pepernotenkeuken.
[tweet:body:https://twitter.com/VisitBrabant/status/666315012160421888]
* Metaalbedrijf GFM in Bergeijk krijgt de Femme Tech Award. Het personeelsbestand bestaat namelijk voor de helft uit vrouwen, en dat is bijzonder omdat verhoudingsgewijs niet veel vrouwen in de techniek werken.
Waar we over praten:
* De pas afgestuurde Marie Lausch van Avans Hogeschool Breda is omgekomen bij de terroristische aanval op concert Bataclan in Parijs. De Française studeerde deze zomer af aan de Avans School of International Studies (ASIS) in Breda en keerde daarna terug naar Parijs. Ook haar vriend Matias Dymarski kwam om in de concertzaal Bataclan. Op de Grote Markt in Breda werd maandagavond een herdenkingsbijeenkomst gehouden voor Lausch. "Breda rouwt met Parijs", aldus een van de aanwezigen.
[tweet:body:https://twitter.com/EasyITCommunity/status/666302063664627712]
* In een groot deel van Brabant was het maandagmiddag om twaalf uur stil. Bij scholen, voetbalclubs, in gemeentehuizen  en op het station, er werd massaal gehoor gegeven aan de Europese oproep één minuut stilte in acht te nemen vanwege de aanslagen in Parijs.
[youtube:body:https://youtu.be/K0Ps-WVS5as]
* Een café dat 'uit elkaar spat van warmte en humor'. De jury is lyrisch over In den Bockenreyder in Esbeek, dat gekozen is tot beste café van Nederland. Vorig jaar stond het café in de bossen van Esbeek nog op plaats zes in de Café Top 100.
Wat heb je mogelijk gemist?
* Dolblij waren ze, twee jonge voetbalfans die na afloop van de interland Jong Oranje-Wit Rusland een shirt toegegooid kregen van Joshua Brenet. Maar even later stonden ze met lege handen toen een volwassen man het shirt verbeten uit de handen van de jongens trok. Het incident werd door de televisiecamera's vastgelegd.
[Tweet:body:https://twitter.com/johanvanboven/status/666247518049693696]
* De Deense voetballer Mathias Jattah-Njie Jørgensen, ook wel Zanka genoemd, was vrijdagavond in Parijs tijdens de aanslagen. De voormalige verdediger van PSV (25)  bleef ongedeerd, maar hij moest rennen voor zijn leven. "Dit is niet te beschrijven."
* En Evelien uit Son is een actie begonnen om een Action bij haar in de buurt te krijgen. "De Action is gewoon een attractie voor me. Voor de kinderen koop ik me daar helemaal suf." Enkele dagen geleden begon ze een actiesite voor zo'n winkel in haar gemeente, en binnen een paar uur waren er honderden aanhangers.
[youtube:body:https://youtu.be/62tFpojXp9M]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.