Hoge nood!? In Den Bosch geen nood: toiletten parkeergarage St.-Jan zijn het schoonst

17 november 2015 om 10:18
nl
Openbare toiletten, niet altijd een plezier om te bezoeken. Maar als je echt moet, dan heb je natuurlijk weinig keus. Heb je hoge nood en ben je in Den Bosch, ga dan even naar de nieuwe parkeergarage St.-Jan in de stad. De toiletten daar zijn namelijk de schoonste van Nederland. Op de toiletbril en de deurklink zul je volgens het Nationaal Toiletonderzoek 2015 'geen koloniën van bacteriën aantreffen'.
Profielfoto van Kagie Sandra
Geschreven door
Kagie Sandra

Qua beleving scoort het toilet bovendien een 9. Voor het onderzoek werden honderdvijftig openbare toiletten bezocht. En die van de in juli geopende parkeergarage in Den Bosch bleken het schoonst. Van alle onderzochte toiletten bleek 38 procent bacteriologisch schoon. Vorig jaar was dat nog 36 procent en het jaar daarvoor 29 procent. Er zit dus verbetering in.
De kans dat dames een schoon openbaar toilet treffen, is trouwens groter dan die voor mannen. Van de damestoiletten is volgens het onderzoek 42 procent schoon. Voor herentoiletten geldt dit in 34 procent van de gevallen.
'Niemand op afrekenen'De verkiezing is een initiatief van het vakblad Service Management. Welke toilet als minst schoon uit de bus kwam, maken de onderzoekers niet bekend. "Dat vinden we niet helemaal fair", geeft hoofdredacteur Ronald Bruins van het vakblad aan. "Je kunt het net treffen dat iemand voor je zich misdraagt. En daar willen we niemand op afrekenen."
Voor het onderzoek worden alle toiletten een keer bezocht. Volgens Bruins voldoende. "Je kunt dan echt wel vaststellen of er aandacht wordt besteed aan het schoonhouden van de toiletten", stelt hij.
Andere toppers in BrabantBehalve de toiletten van de parkeergarage St-Jan in Den Bosch hebben ook die in het PSV-stadion en die van hotel Princeville in Breda een plekje in de top tien veroverd. Welke plek precies maken de onderzoekers niet bekend. Alleen de winnaar wordt bekendgemaakt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.