Miljoenen verdiend in vastgoedfraude woningcorporatie Laurentius Breda - Omroep Brabant

Miljoenen verdiend in vastgoedfraude woningcorporatie Laurentius Breda

17 november 2015 om 14:04
nl
Voormalig directeur Walter Vermeulen van woningbouwcorporatie Laurentius in Breda heeft door vastgoedfraude - samen met architect Wim Snoeren uit Dongen en grootaandeelhouder Pierre Peeters van projectontwikkelaar Wildhage in 's-Gravenmoer - 4,4 miljoen euro gestolen.
Profielfoto van Cartens Raoul
Geschreven door
Cartens Raoul

Dat bleek dinsdag bij de rechtbank in Den Bosch, waar de rechtszaak tegen beide verdachten wordt voorbereid.
OplichtingHet Openbaar Ministerie verdenkt het drietal van grootschalige oplichting van woningbouwvereniging Laurentius door prijsopdrijving van grote bouwprojecten. Dit zou tussen 2005 en 2011 hebben plaatsgevonden in Breda en Terneuzen. De Bredase corporatie kwam hierdoor aan de financiële afgrond te staan.
Het OM deed drie jaar onderzoek naar vastgoedtransacties met een totale waarde van zo'n 100 miljoen euro en het daar verkregen 'wederrechtelijk voordeel'. Geschat wordt dus dat er 4,4 miljoen euro door fraude werd verduisterd en in de zak verdween van Walter Vermeulen uit Eindhoven, Wim Snoeren uit Dongen en Pierre Peeters uit Dongen. De laatste overleed begin dit jaar aan de gevolgen van een hersentumor.  
BedrijvenHet nog niet bekend wanneer de rechtszaak tegen Vermeulen en Snoeren gaat plaatsvinden. Zij zullen zich ook moeten verantwoorden voor de bedrijven die profiteerden van de fraude. Dit zijn Wildhage Advies, Wildhage Planontwikkeling, Snoeren Hoebink Holding en Wildhage Beleggingen.
In dit onderzoek zijn door het openbaar ministerie in totaal zeventig getuigen gehoord. Waarschijnlijk komt er pas in april meer duidelijkheid over de start van de rechtszaak.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.