In Heeze-Leende zijn ze vroeg grappig: 'We veranderen onze naam in SterkselCity... op 1 april' - Omroep Brabant

In Heeze-Leende zijn ze vroeg grappig: 'We veranderen onze naam in SterkselCity... op 1 april'

17 november 2015 om 15:22
nl
Met al die tonproaters hebben we natuurlijk een hoop lolbroeken in de provincie, maar in de gemeente Heeze-Leende maken ze het wel erg bont. De gemeente stuurt nu al een persbericht om een 1 aprilgrap in gang te zetten. Althans, het lijkt er verdacht veel op (altijd een slag om de arm houden).
Geschreven door

Daar komt ie dan: de gemeente overweegt om haar huidige naam 'Heeze-Leende' te veranderen in de gemeente 'SterkselCity'.
'Sterksel verricht grote daden'SterkselCity... een heftige naam, eentje die de andere kernen van Heeze-Leende wellicht niet zal bevallen? Maar wel met internationale uitstraling. Waarom, zul je denken. De gemeente heeft er een heel uitgebreide uitleg bij.
Die komt er op neer dat het kleine dorp Sterksel zorgt voor grote daden en daarom verdienen de bewoners het wel dat de hele gemeente naar hen wordt vernoemd. Zo is Sterksel met de uitverkiezing tot finalist in de Dorpen Derby gekozen, een leefbaarheidswedstrijd die op Omroep Brabant televisie is te volgen, en hebben de bewoners door middel van eigen initiatieven de afgelopen jaren veel voor de gemeente betekend.
Breed gedragen"Het college van de gemeente Heeze-Leende ziet de naam 'SterkselCity' als een eigentijdse naam, die breed gedragen wordt in de gehele gemeente en losstaat van historische gevoeligheden, waardoor zij ook verbindingen tussen de dorpskernen kan stimuleren", aldus het gemeentebestuur.
Wij vonden het een ietwat vreemd verhaal en de slotzin deed ons besluiten om het voorlopig toch maar als een hele vroege 1 aprilgrap te bestempelen: "Het college zal op 1 april 2016 een besluit nemen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.