‘Ik heb niets gedaan’, Roy O. was inderdaad in Hooge Zwaluwe en werd daar ook neergeschoten

17 november 2015 om 15:58
nl
De 45-jarige Roy O. was inderdaad in het vakantiehuisje in Hooge Zwaluwe op het moment dat No Surrender-captain Brian Dalfour en Muljaim Nadzak werden vermoord. Dat bevestigt zijn advocaat aan Omroep Brabant. In het hevige vuurgevecht tussen het kamp-Dalfour en een Marokkaanse drugsbende werd de Bredanaar getroffen door een kogel. “Hij vluchtte uiteindelijk zelf naar een familielid”, aldus de raadsvrouw.
Geschreven door

Er deden al langer geruchten de ronde dat de Surinaamse drugscrimineel getuige was van het bloedbad in de 'spookpolder'. Nu heeft zijn advocaat dat dus bevestigd.
Tweede keer vrijgelatenDe in Rotterdam opgegroeide Surinamer werd vorige week voor de tweede keer vrijgelaten. Justitie kon niet genoeg bewijs verzamelen om hem langer vast te houden voor poging tot moord op de hoofdverdachte: de 39-jarige Belg Samir T.
Volgens de advocaat is dat niet zo gek. “Mijn cliënt heeft al die tijd onschuldig vastgezeten. Hij heeft niets met de dubbele moord en de poging tot moord te maken, zo verklaart hij zelf ook. Bij justitie lijkt dat nu ook door te dringen, anders zouden ze hem niet vrijlaten.”
ZIE OOK: 'Marokkaanse drugscrimineel gooide kokend water over Dalfour en schoot hem dood na ripdeal 4 ton'
'Zelf in auto gestapt'Na de fatale schietpartij zou Roy O. door onbekenden zijn gedropt aan de Merodelaan in Breda. Dat klopt niet. “Hij is zelf in gewonde toestand in de auto gestapt en naar een familielid gereden. Een familielid, dus niet naar het huis van zijn moeder, zoals door diverse media gemeld wordt”, benadrukt de raadsvrouw.
Vanwege de aard van zijn verwondingen belde zijn familielid onmiddellijk de ambulancedienst. Later werd O. in het ziekenhuis opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij de dubbele moord in de ‘spookpolder’.
ZIE OOK: Brian Dalfour stuurde sms’je vanuit vakantiehuis: ‘Ik ben zwaargewond, hij heeft me laten liggen'
'Onterecht vastgezeten'Die bewuste 14 oktober bestormde Dalfour verkleed als politieagent het vakantiehuisje in Hooge Zwaluwe, waarna hij bij een drugstransactie probeerde zowel de 390.000 euro als de 15 kilo cocaïne mee te nemen.
Roy O. zou samen hebben gewerkt met Dalfour en beroepscrimineel Nadzak. Daarover wil de raadsvrouw geen uitspraken doen. “Mijn cliënt heeft onterecht vastgezeten en dat is het enige dat ik hierover kwijt wil.”
Alles over de dubbele moord in Hooge Zwaluwe lees je op onze speciale themapagina: omroepbrabant.nl/moordhoogezwaluwe.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.