'Meerderheid inwoners Hilvarenbeek positief over opvang vluchtelingen'

17 november 2015 om 17:35
nl
De opvang van vluchtelingen in de gemeente Hilvarenbeek is rustig verlopen. Dat blijkt volgens de gemeente uit een enquête. Het college van b en w wil opnieuw meewerken aan de crisisopvang van vluchtelingen, maar dat kan niet eerder dan januari 2016.
Geschreven door

In de gemeente werden vanaf 12 oktober 150 vluchtelingen opgevangen voor een periode van 72 uur. Dat gebeurde in De Nieuwe Erf in Diessen en Den Elshorst in Baarschot.
Niets van opvang gemerktDe enquête is ingevuld door 108 inwoners, van wie er 73 in Diessen wonen. Het blijkt dat 44 procent van de ondervraagden niets van de opvang heeft gemerkt. Hetzelfde percentage mensen vindt dat de opvang heel rustig is verlopen. 10 procent heeft enige onrust ervaren. Eén persoon zegt veel onrust te hebben ervaren.
Van de mensen die zeggen dat er sprake was van enige of veel onrust, hebben acht personen aangegeven dat zij met name een onveilig gevoel hadden als er groepen vluchtelingen in het dorp liepen.
Overgrote meerderheidWethouder Jan van de Wiel zegt met meerdere personen te hebben gesproken en de overgrote meerderheid daarvan is positief over het verloop van de opvang.
Als de gemeente opnieuw vluchtelingen gaat opvangen gaat het om een crisisopvang van 72 uur. Mocht het vanwege omstandigheden nodig zijn, kunnen zij één of twee dagen langer blijven.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.