Video

Kindermishandeling: De slachtoffers van toen zijn de vertellers van nu!

17 november 2015 om 19:34
nl
In de Week tegen de Kindermishandeling komen mensen aan het woord die eigenlijk geen jeugd hebben gehad. Anders dan slachtoffers van misbruik binnen de katholieke kerk, kunnen de nu volwassen slachtoffers van kindermishandeling nergens terecht. Je ouders aanpakken - als ze nog leven - doet bijna niemand. Wat blijft zijn de herinneringen en het vaak herbeleven van verschrikkelijke situaties.
Geschreven door

Anjella Buckens uit Oud Gastel besloot na jaren van twijfelen haar belevenissen in boekvorm uit te geven. Vertellen over haar jeugd doet ze via Anouk. Een gefingeerde puberende jonge dame die in een romanvorm over haar jeugd vertelt. Het boekje met de titel: Moeder bedankt, door jou weet ik hoe het niet moet, levert de schrijfster heel veel reacties op.
Reacties op het boek"Ik was best bang voor negatieve reacties, maar de reacties die zijn gekomen waren allemaal positief." Voor het schrijven had Buckens niet al te veel tijd nodig, voor een uitgever nog minder. "Ik had het opgestuurd naar een uitgever en die belde de volgende dag al op, dat ze het wilden gaan uitgeven."
De schrijfster van het boek heeft op latere leeftijd de keuze gemaakt om met beide ouders te breken. "Ik zal het niemand aanraden maar soms is dit de beste keuze om door te gaan met je leven en gelukkig te zijn.'' Tot en met 26 november is het overigens ook nog de Week tegen Kindermishandeling
In haar boek geeft de Oud Gastelse ook tips voor de huidige generatie ouders met kinderen. De belangrijks is misschien wel: accepteer je kinderen zoals ze zijn. Het aangrijpende boekje: Moeder bedankt, door jou weet ik hoe het niet moet is te koop via www.boekscout.nl

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.