Video

Bewoners Thorbeckeplein opgelucht na vrijlating Deen de G. 'Het had heel anders kunnen lopen'

17 november 2015 om 22:59 • Aangepast 21 november 2020 om 14:41
nl
De bewoners van het Thorbeckeplein in Breda hebben opgelucht gereageerd na de vrijlating van Deen de G. De mogelijke explosieven die in zijn huis werden gevonden, bleken na onderzoek geen explosieven te zijn. 'Gelukkig had hij geen explosieven in huis', reageert een buurtbewoonster.
Profielfoto van
Geschreven door

Deen de G. werd vorige week opgepakt nadat zijn kaartmaat Chris van Esch ernstig gewond was geraakt bij een explosie bij zijn auto. De Bredanaar zat vast wegens overtreding van de Wet Wapens en Munitie nadat mogelijke explosieven in zijn huis waren gevonden. Hoewel dit geen explosieven bleken te zijn, blijft De G. volgens zijn advocaat wel verdachte in de zaak.
[tweet:body:https://twitter.com/Politie_Breda/status/666648890209382400]  
Opluchting is groot'Ik vind het een heel raar verhaal', vertelt de buurman van De G. over de vrijlating. 'Ik ben wel echt opgelucht dat het geen explosieven waren." De man kent De G. goed en kan zich ook niet voorstellen dat hij explosieven in huis zou hebben. "Het is gewoon een zorgzame man die 's ochtends altijd groet."
Ondanks de opluchting zijn de buurtbewoners nog niet gerust. "Opluchting is een groot woord. Er is hier natuurlijk iets heel gevaarlijks gebeurd", vertelt een man die een paar straten verder woont. "Er zal toch wel iets aan de hand zijn", vult een andere bewoonster aan. "Die man die nu in het ziekenhuis ligt zal niet voor niks zijn arm en been kwijt zijn, lijkt mij."
'Het was even paniek'De explosie maakte vorige week veel indruk in de wijk. "Ik woon hier vlakbij en mijn moeder ook, dus we hebben de klap goed gehoord", vertelt een buurtbewoonster. "Het was dus wel even paniek of er niets met mijn moeder aan de hand was."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.