Harde wind in Brabant: omgevallen bomen en weggewaaid dakzeil, code oranje ingetrokken

18 november 2015 om 07:08 • Aangepast 21 november 2020 om 14:41
nl
De harde wind heeft dinsdagnacht voor schade gezorgd in Brabant. Op verschillende plekken waaiden bomen om. In Etten-Leur vloog het dakzeil van twee huizen op de Moerlaken. In Made belandde door de zware windstoten een groot hek op de weg. Het KNMI heeft code oranje rond vier uur 's nachts ingetrokken. De waarschuwing voor extreem weer gold dinsdagavond en woensdagochtend.
Profielfoto van
Geschreven door

Op het Klompven in Oisterwijk zagen buurtbewoners rond kwart voor tien een grote boom omvallen door een harde windstoot. De omgevallen boom blokkeerde de weg. Brandweerlieden hebben de boom in korte stukken gezaagd.
In het centrum van Oisterwijk kwam feestverlichting naar beneden. De brandweer sloot de Stationsstraat tijdelijk af om de gevallen feestverlichting op te ruimen.
Boom tegen gebouwIn Roosendaal waaide op de Thorbeckelaan ook een boom om, net als op de Grutterijstraat in 's-Gravenmoer. In Breda zou op de Agaatstraat een boom tegen een gebouw zijn gevallen.

Wachten op privacy instellingen...

Bij scholengemeenschap 't Rijks in Bergen op Zoom waaide een enorme boom op het hekwerk van de school. In Klein-Zundert op de Luitertweg nam een dennenboom in zijn val een lantaarnpaal mee. Op de Akkerlaan in Waalwijk viel een boom over het fietspad en de weg.
MeldingenVerder kwamen meldingen binnen over stormschade in Hapert, Putte, Dongen, Zundert en Terheijden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.