Bredase sportfotograaf was in stadion van Hannover: ‘Ineens moesten we weg’

18 november 2015 om 01:58 • Aangepast 21 november 2020 om 14:41
nl
‘Heel relaxed’, zo verliep de ontruiming van het stadion in Hannover dinsdagavond. De Bredase sportfotograaf Maurice van Steen was in het stadion aanwezig toen hij halsoverkop naar buiten moest. “Een deel van mijn spullen staat nog binnen, daar mag ik op z’n vroegst woensdagmorgen pas bij.”
Profielfoto van
Geschreven door

Van Steen zou foto’s maken bij de oefeninterland tussen Duitsland en Nederland. Toen hij en zijn collega’s rond zes uur arriveerden bij het stadion, werden ze tegengehouden.

Wachten op privacy instellingen...

Snuffelende speurhonden“Dat had te maken met de dreiging die er was. Maar een halfuur later mochten we er wel door. Er waren wel allerlei veiligheidsmaatregelen. Speurhonden hebben meerdere keren in mijn tas gesnuffeld”, vertelt Van Steen.
ZIE OOK: Wedstrijd Duitsland - Nederland afgelast door concrete dreiging rond stadion in Hannover
Alles was in orde en dus besloot de fotograaf alvast wat spullen in het stadion te zetten. Twee camera’s hield hij bij zich. “Ik had wat beelden geschoten van de veiligheidsmaatregelen, die ben ik gaan bewerken. Toen kregen we ineens te horen dat we weg moesten.”
Gebrekkige informatieDe ontruiming verliep rustig. Bij een hotel in de buurt van het stadion wachtten Van Steen en zijn collega’s op nieuws. “Er was veel gebrekkige informatie. We wisten niet waarom we weg moesten.”

Wachten op privacy instellingen...

Een groot gebied rond het stadion is afgezet. “We hebben nog geprobeerd om onze apparatuur op te halen, maar dat lukte echt niet. Op z’n vroegst woensdagmorgen kunnen we terug. Voorlopig komt er niemand in de buurt van het stadion.”
ZIE OOK: Tilburg herdenkt aanslagen Parijs, terwijl terreur dreigt in Hannover en bommen vallen op Raqqa

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.