Gemeenten Eindhoven en Boxtel brengen ICT onder in eigen coöperatie

18 november 2015 om 08:02
nl
De gemeenten Eindhoven en Boxtel gaan hun ICT onderbrengen in een coöperatie. Ze willen zo niet langer afhankelijk zijn van commerciële leveranciers.
Geschreven door

Dat meldt de Volkskrant. De gemeenten verwachten door baas te worden in eigen huis de kosten voor automatisering aanzienlijk te kunnen verlagen.
Als alle Nederlandse gemeenten zouden meedoen, kan de besparing oplopen tot honderden miljoenen. De coöperatie staat dan ook open voor andere gemeenten.
DigitaliserenEind 2018 moeten alle gemeentelijke diensten, van hondenbelasting tot verhuisberichten, gedigitaliseerd zijn. Het project leidt al jaren een moeizaam bestaan. Leveranciers zeggen dat gemeenten te veel ingewikkelde specificaties vragen.
Volgens veel gemeenten houden leveranciers zich niet aan de afgesproken prijs en brengen zij grote bedragen in rekening voor meerwerk. De gemeentelijke ICT-markt wordt gedomineerd door twee leveranciers: PinkRoccade en Centric.
Monopolie doorbrekenMary-Ann Schreurs, wethouder van Eindhoven, vindt het aantrekkelijk dat de ICT, de levensader van elke gemeente, eigendom van de gemeente wordt. Ze wil met de coöperatie het monopolie van twee grote leveranciers doorbreken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.