Actie Parijs tegen brein aanslagen: oud-Roosendaler Peer Verrest werd uit slaap gewekt door sirenes

18 november 2015 om 09:25
nl
Oud-Roosendaler Peer Verrest werd woensdagochtend rond vijf uur opgeschrikt door sirenes van vele hulpdiensten in Parijs. De Franse politie hield een actie tegen vijf vermoedelijke terroristen die zich in een appartement in de voorstad Saint-Denis hadden verschanst. Onder hen zou de Belg Abdelhamid Abaaoud zijn, van wie wordt gezegd dat hij achter de aanslagen van afgelopen vrijdag in Parijs zit.
Geschreven door

Verrest woont en werkt in Parijs in de omgeving van Gare du Nord, op enkele kilometers afstand van de voorstad. Schoten en explosies heeft hij niet gehoord. Op televisie volgt hij de beelden van de Franse media.
Sporen leiden naar Saint-DenisVolgens de oud-Roosendaler is iedereen verbaasd hoe de politie aan het adres van de mogelijke daders is gekomen. Een telefoon en een navigatiesysteem van een gevonden auto zouden de politie naar Saint-Denis hebben geleid.
Zeker zeven explosies waren woensdagochtend te horen in Saint-Denis. Een daarvan zou veroorzaakt zijn door een zelfmoordterrorist die zichzelf opblies ten tijde van de belegering van een woning door antiterreureenheden. Er zijn twee verdachten om het leven gekomen. Zeven mensen zijn aangehouden. Het is niet bekend of Abdelhamid Abaaoud bij de gearresteerden of doden zit.
Rustig in ParijsIn de Franse hoofdstad zelf komt het leven woensdagochtend langzaam op gang. "Sinds vrijdag is het in Parijs veel rustiger dan normaal. De schrik zit er goed in", aldus Verrest.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.