Astense pastoor mag erfenis overleden vrouw houden: 120.000 euro en inboedel niet naar nabestaanden - Omroep Brabant

Astense pastoor mag erfenis overleden vrouw houden: 120.000 euro en inboedel niet naar nabestaanden

18 november 2015 om 17:44
De familie van de overleden Tonny van Empel uit Asten heeft geen recht op haar volledige erfenis. Dat betekent dat de Astense pastoor Hermans het recht houdt op 120.000 euro, een garagebox en de inboedel uit de huurwoning van de vrouw. De rechtbank in Den Bosch wees woensdag een verzoek af van de Astense familie om het testament nietig te verklaren.
Profielfoto van Vorstermans Ron
Geschreven door
Vorstermans Ron

De vrouw liet op 17 april 2009 een testament opstellen en benoemde de kinderen van haar nicht tot enige erfgenamen. Ook liet zij de pastoor uit Asten een beperkte geldsom na. Pastoor Hermans had de uitvaart van haar echtgenoot in 2008 verzorgd.
Daarna bezocht Van Empel regelmatig de pastorie en had contact met pastoor Hermans, die ook 12.000 euro van haar leende. Op 4 mei 2010 wijzigde de vrouw haar testament: de kinderen zouden nu een beperkte geldsom krijgen en de pastoor werd voor het overige geldbedrag en de goederen benoemd tot enig erfgenaam.
Wijziging testamentDe vrouw overleed op 24 december vorig jaar. De familie van de vrouw kreeg enkele weken daarvoor te horen dat het testament gewijzigd was.
In reactie hierop verzochten zij de bisschop om de pastoor op te dragen zich te onthouden van verdere bemoeienis met de vrouw. De bisschop liet weten geen aanleiding tot actie te zien, omdat de vrouw volgens hem volledig uit eigen beweging en vrije wil haar testament aanpaste.
'Stellingen familie niet goed genoeg onderbouwd'De familie stapte daarop naar de rechter. De rechtbank oordeelde woensdag dat de stellingen van de familie niet goed genoeg onderbouwd zijn. De nalatenschap bestaat hoofdzakelijk uit een bedrag van vermoedelijk 120.000 euro, een garagebox en de inboedel uit de huurwoning van Van Empel.
'Erg teleurgesteld'De familie laat in een reactie weten erg teleurgesteld te zijn. "Ik weet dat ik zwak sta," zegt nicht Jolanda van den Nieuwenhof. "Ik was er als enige bij toen mijn tante op haar sterfbed aangaf dat er een probleem was met het testament. Ze was er helemaal over in paniek."
Het is de familie niet om het geld te doen, benadrukt Van den Nieuwenhof. "We hebben de pastoor gevraagd om het aan de kerk te geven, dan zouden we daar geen probleem mee hebben. We kennen mensen in Afrika die heel goed werk verrichten, daar zou het geld ook heen kunnen." De familie denkt nog na over een hogere beroep.

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...