Video

Pastoor Jos Hermans opgelucht na uitspraak rechter over erfenis: 'Hoop dat dit mijn naam zuivert'

18 november 2015 om 18:56
nl
Laster, smaad. Het is hem 'allemaal aangedaan', zegt pastoor Jos Hermans van Asten. Voor het eerst reageert de pastoor inhoudelijk op de rechtszaak waarin hij verzeild raakte. "Ik hoop dat dit mijn naam zuivert. Het was een privékwestie. En ik ben te kijk gezet."
Profielfoto van van der Plas Alice
Geschreven door
van der Plas Alice

De rechter bepaalde woensdag dat de pastoor de erfenis van de 82-jarige Tonny van Empel mag houden. De familie was naar de rechter gestapt om haar testament nietig te laten verklaren, maar kreeg dus ongelijk.
'Geen winnaars, alleen verliezers'Pastoor Jos Hermans hoopt dat de familie de zaak nu laat rusten. "Er zijn in deze zaak geen winnaars, alleen verliezers." De pastoor zegt nog niet te weten hoeveel er van de erfenis overblijft. "Het is niet eens zeker of het 120.000 euro is, ik vond het ook heel lasterlijk dat dit bedrag werd genoemd, ik weet helemaal niet wat er overblijft."
Hermans weet ook niet of hij het geld zelf gaat houden. "Feitelijk gaat het niemand iets aan wat ik ermee doe, als ik het aan een goed doel geef, laat ik jullie dat wel weten. Het is een privékwestie en heel pijnlijk dat het zo in de openbaarheid is gekomen."
'Kreeg het als privépersoon'Het bisdom Den Bosch heeft een gedragscode op de website staan. Daarin staat dat een pastoor geen erfenis mag aannemen. De familie vindt het pijnlijk dat daaraan voorbij wordt gegaan.
Hermans zegt de gedragscode te kennen. "Maar ik heb het niet als pastoor gekregen, maar als privépersoon", zegt Hermans. "Er was geen sprake van een pastorale relatie. Het bisdom is daar al duidelijk in geweest. De rechtbank nu ook."
Overigens gaat Jos Hermans weg uit Asten, hij wordt per 1 december pastoor in Druten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.