Video

Kozakken Boys uit Werkendam uit KNVB-beker gezet: 'Deze straf is wel heel erg zwaar'

18 november 2015 om 18:22 • Aangepast 21 november 2020 om 14:40
nl
Het bestuur betaald voetbal heeft besloten om Kozakken Boys uit het KNVB-bekertoernooi te zetten omdat de club in de derde ronde tegen HBS een speler liet meespelen die niet speelgerechtigd was. De amateurclub liet op 28 oktober Madjer Lukoki invallen, terwijl hij niet op het wedstrijdformulier stond.
Profielfoto van van Doorn Bert
Geschreven door
van Doorn Bert

Kozakken Boys won de wedstrijd van HBS met 1-2. De aanklager concludeert dat Kozakken Boys verwijtbaar foutief handelde door speler Madjer Lukoki wel te laten invallen, zonder dat ze hem voorafgaand aan de wedstrijd op het wedstrijdformulier hadden gezet.
Lukoki viel al in de twaalfde minuut van bekerduel in bij de regerend kampioen van de topklasse voor clubs uit het zaterdagvoetbal. De uitsluiting van Kozakken Boys betekent dat HBS hun plek in de achtste finale van het KNVB bekertoernooi overneemt.

Wachten op privacy instellingen...

'Teleurgesteld in de uitspraak'Bestuurslid Henk de Goeij van Kozakken Boys is teleurgesteld over de uitspraak van de KNVB. "We worden hier wel erg hard gestraft. Onze visie hierop komt duidelijk niet overeen met die van de KNVB. Iedereen is hier vooral erg teleurgesteld."
Volgens De Goeij heeft Kozakken Boys 'gewoon' gewonnen. "We hebben die wedstrijd sportief gewonnen. Je kunt het uitleggen, zoals je het wilt. Maar het was een slippertje op het wedstrijdformulier. Van een vrijwilliger, een man die het al jaren doet. Jammer dat de KNVB nu zo oordeelt. Tijdens de wedstrijd hebben ze de bewuste wissel gewoon toegestaan. De bureaucratie wint het van het sportieve."
ZIE OOK: Supporters Kozakken Boys vinden uitsluiting KNVB-beker 'beneden alle peil'
Geen beroep van Kozakken BoysHBS speelt nu op woensdag 16 december thuis tegen AZ. Kozakken Boys kan geen beroep aantekenen tegen dit besluit. Wel gaat De Goeij nog kijken of hij stappen kan ondernemen. "We gaan met onze advocaten om de tafel zitten."

Wachten op privacy instellingen...

'Liever gewonnen op een sportieve manier'HBS is op haar beurt blij dat ze alsnog een ronde verder zijn. "Het is triest voor die vrijwilliger dat hij het slachtoffer is geworden. We hadden natuurlijk liever gewonnen op een sportieve manier. We waren destijds niet echt de mindere in de partij", aldus wedstrijdcoördinator Martijn Hendriks van HBS.
Zie ook: HBS: 'Onaangekondigde spits Kozakken Boys kan écht niet'
Voetbalvoorzitter Nick Schavemaker van HBS is ingetogen blij. ''Dit is heel zuur voor Kozakken Boys. We hebben alle respect voor die club. Maar de KNVB heeft ons nu eenmaal in het gelijk gesteld.''
25.000 euro extra in het laatjeEcht feest is het nog niet bij de Haagse club. ''We zullen vanavond een paar extra biertjes opentrekken. Maar we moeten nu snel aan de bak om alles op tijd klaar te hebben voor de thuiswedstrijd tegen AZ.''
Qua geld levert het HBS 25.000 euro op uit de pot van de KNVB. "En de toegangskaartjes die we verkopen natuurlijk, maar die mogen niet duurder zijn dan normaal", vertelt de wedstrijdcoördinator.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.