Veiling collectie Jef Rademakers brengt 375.000 euro op - Omroep Brabant

Veiling collectie Jef Rademakers brengt 375.000 euro op

18 november 2015 om 16:54
nl
De veiling van de bijzondere collectie schilderijen van kunstverzamelaar en ex-televisieproducent Jef Rademakers uit Roosendaal is voorbij en de verkochte stukken brachten samen 375.000 euro op. Het veilinghuis Christie's kijkt met 'gemengde gevoelens' op de veiling terug.
Profielfoto van Pennings Mathijs
Geschreven door
Pennings Mathijs

"14 van de 23 stukken zijn verkocht. Dat valt een beetje tegen. De stukken die wel verkocht zijn, gingen door het dak", aldus de veilingmeester.
Topstuk goed verkochtHet topstuk was een werk dat de Belgische dierenschilder Eugène Verboeckhoven samen met de Hollandse landschapsschilder Johann Bernard Klombeck heeft gemaakt. Het schilderij toont winters landschap met figuren op het ijs. Vooraf werd de waarde geschat op 80.000 tot 120.000 euro. Het leverde uiteindelijk 150.000 euro op. "Ook de andere verkochte stukken deden het goed. Allemaal redelijk boven de schatting", zo laat Christie's weten.
Wat er met de niet verkochte schilderijen gebeurt, is nog niet duidelijk. Jef Rademakers zelf heeft nog niet gereageerd op de resultaten van de veiling van zijn collectie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.