Opgepakt vijftal regelde ‘zeer professionele’ hennepkwekerijen voor crimineel netwerk

18 november 2015 om 19:25
nl
Een 58-jarige vrouw uit Eindhoven en vier anderen zijn woensdag aangehouden voor het opzetten van 'zeer professionele' hennepkwekerijen in Eindhoven, Valkenswaard, Nuenen, Helmond en Waalre. De arrestaties waren onderdeel van een landelijke actie.
Profielfoto van Vorstermans Ron
Geschreven door
Vorstermans Ron

De verdachten zijn los van elkaar opgepakt, maar de politie meldt niet waar ze waren toen de arrestaties plaatsvonden. Het vijftal wordt verdacht van het (onder)verhuren van Brabantse locaties voor kwekerijen of het regelen van een dekmantel voor kwekers.
Zeer professioneel kwekerijenDe ‘facilitators’ zijn betrokken bij vijf zeer professionele kwekerijen die in oktober werden aangetroffen in Brabant. De kwekerijen werden gerund door een crimineel netwerk, meldde de politie toen.
De kwekerijen bevonden zich volgens de politie deels achter geheime wanden en waren zelfvoorzienend door het gebruik van computers. Destijds werden drie mensen die in de kwekerijen aanwezig waren opgepakt. Twee van hen zitten nog vast.
Andere opgepakte mensenNaast de 58-jarige vrouw uit Eindhoven, zijn woensdag ook een 27-jarige man uit Gouda, een 55-jarige man uit Vleuten, een 51-jarige man uit Nieuwegein en een 68-jarige man uit Nederweert opgepakt.
De betrokkenheid van de vijf verdachten varieert van het verhuren of onderverhuren van ruimtes, tot het verzorgen van compleet ingerichte woonwinkels als dekmantel, aldus de politie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.