Breda heeft het schoonste station van Nederland

18 november 2015 om 18:25
nl
Het is nog in aanbouw, maar oogst nu al veel lof. Het station in Breda is woensdag uitgeroepen tot het schoonste station van Nederland. Met een score van een 8, bleef Breda het station in Helmond dat een 7,9 scoorde, net voor. Stichting Nederland Schoon schreef de wedstrijd uit. De winnaar werd bekend tijdens het Landelijk Zwerfafvalcongres.
Profielfoto van Pennings Mathijs
Geschreven door
Pennings Mathijs

Afgelopen zomer zijn zestig Nederlandse stationsgebieden onderzocht aan de hand van enquêtes onder bezoekers en de inzet van observatieteams. Uit het onderzoek bleek dat de finalisten vooral goed scoorden op weinig zwerfafval, prettige sfeer en goede verlichting.
Peuken en kauwgomWethouder Paul de Beer van Breda is blij met de erkenning. "Het station is nog in aanbouw en dan is deze waardering van de reizigers heel fijn. Maar we zijn nog niet klaar, we willen de beleving van de reiziger nog beter maken. Daarom zetten we momenteel extra in op vervuiling door peuken en kauwgom."
Zelfs de toiletjuffrouw van het station in Breda valt menig bezoeker op. Zij was in de race voor 'de leukste toiletjuffrouw van Nederland', maar greep net naast de winst.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.