Concert Lamb of God in 013 afgelast na aanslagen in Parijs: 'Als je je bang voelt, gaat het niet'

18 november 2015 om 19:57
nl
Het concert dat de Amerikaanse metalband Lamb of God en supportact Children of Bodom in Poppodium 013 woensdagavond zouden geven, is afgelast. Beide bands voelen door de aanslagen in Parijs en de terreurdreiging in Hannover een te grote druk om te brengen wat het publiek van ze gewend is. Directeur Frens Frijns van 013 baalt, maar heeft respect voor de keuze van de jongens. "Als je je bang voelt, gaat het niet."
Profielfoto van Bart Elzendoorn, Sandra Kagie
Geschreven door
Bart Elzendoorn, Sandra Kagie

"De spanning is hoog na Parijs en gisteravond. Dat heeft heel de dag gespeeld bij ze", legt Frijns uit. "Uiteindelijk hebben ze besloten het niet durven."
De directeur van 013 heeft nog geprobeerd te praten met het tourmanagement, maar dit heeft dus niet mogen baten. "Op het podium moet je kunnen presteren. Als je je bang voelt, gaat dat niet", zegt hij.      
ZIE OOK: Beveiliging concerten en evenementen in Brabant aangescherpt: ‘Iedereen moet zich veilig voelen'
Zo'n tweeduizend mensen hadden een kaartje voor het concert. De meeste bezoekers zijn via mail en sociale media op de hoogte gebracht van het niet doorgaan van het concert. Uiteindelijk kwamen er nog zo'n 150 mensen naar het poppodium. Zij werden buiten opgevangen.
Supportact Children of Bodom zou om halfacht beginnen, Lamb of God om tien uur. Het is nog onbekend of Lamb of God op een later tijdstip terugkomt naar Poppodium 013. Frijns verwacht overigens niet dat er nog meer concerten zullen worden afgelast. "Je weet het echter nooit ", geeft hij aan.
Marilyn MansonBij het concert van Marilyn Manson afgelopen zondag in 013, werden bezoekers op verzoek van de artiest strenger gecontroleerd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.