Tilburgs meisje (15) stuurde klasgenoten Mill-Hillcollege dreigmails 'met terroristisch karakter'

19 november 2015 om 07:51
nl
Een 15-jarig meisje uit Tilburg, dat in Goirle naar de middelbare school Mill-Hillcollege gaat, is woensdag gearresteerd. Ze had dreigmails naar klasgenoten gestuurd. Die hadden volgens de politie een ‘terroristisch karakter’.
Profielfoto van Pennings Mathijs, Bart Elzendoorn
Geschreven door
Pennings Mathijs, Bart Elzendoorn

Het meisje had zich maandag op school al negatief uitgelaten tijdens de herdenking voor de slachtoffers van de aanslagen in Parijs. “Ze kon zich niet een minuut stil houden. Een docent heeft haar daarop aangesproken op het moment zelf en ook nog na de les”, aldus rector Carin Zandbergen van het Mill-Hillcollege.
Volgens Zandbergen gaat het om 'een normaal meisje'.
Groot overleg“Toen we de mail zagen, hebben we direct ons team en de politie geïnformeerd. Daarna is er een groot overleg geweest op school tussen ons, de politie, diverse zorginstanties en de gemeente Goirle. De zaak is nu in behandeling bij justitie en politie”, vertelt Zandbergen.
Op het eind van de middag heeft Zandbergen ouders en leerlingen geïnformeerd over de situatie. “Donderdag wordt hier in alle lessen aandacht aan besteed.”
Huis doorzochtNa de arrestatie van het meisje is het huis waar ze woont doorzocht. Het is nog niet bekend of dat iets heeft opgeleverd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.