Ondernemingsraad CKE Eindhoven verliest juridische strijd om de directeur

18 november 2015 om 19:29
nl
De ondernemingsraad van het Centrum voor de Kunsten in Eindhoven heeft de juridische strijd om de positie van directeur Ruud Janssen verloren. De rechter steunde woensdag de Raad van Toezicht van het CKE die de directeur op non-actief heeft gesteld. De directeur en de Raad van Toezicht praten donderdagavond met elkaar over de toekomst.
Profielfoto van Windhorst Peter Pim
Geschreven door
Windhorst Peter Pim

Het lijkt aannemelijk dat de Raad van Toezicht vasthoudt aan ontslag voor de directeur. De raad wil daar echter op dit moment geen uitspraken over doen.
Nieuwe stichting De ruzie tussen de OR en de directeur aan de ene kant en de Raad van Toezicht aan de andere kant ontstond na een voorstel van de nieuwe Stichting Cultuur Eindhoven. Deze stichting gaat de subsidies voor kunst en cultuur in de stad verdelen en kwam in een eerste plan met het voorstel om het budget voor het CKE van vier naar twee miljoen euro per jaar te verlagen.
Directeur Ruud Janssen keerde zich daar fel tegen maar werd toen door de Raad van Toezicht op non-actief gesteld. De Raad die zelf ook op uitstel van de subsidiekorting aandrong, vond de directeur niet de juiste persoon om de gesprekken daarover te voeren.
Hoe nu verderDe rechter besloot woensdag dat de Raad die beslissing mocht nemen.Overigens is onduidelijk hoe het met het plan van de Stichting Cultuur verder gaat. In de politiek én in de stad bleek er veel steun voor de CKE te zijn. De Eindhovense cultuurwethouder Mary-Ann Schreurs komt over ruim een maand met meer informatie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.