Video

Emile Ratelband: 'Wat leven we toch in een kutmaatschappij met verslaggevers zoals jij'

19 november 2015 om 10:32
nl
Was het een bijzonder initiatief van positiviteits-goeroe Emile Ratelband of… was het een goedkope manier om opnieuw in de belangstelling te komen? Twee bijeenkomsten van Ratelband woensdag in het dorpje Giessen waren plotseling gratis toegankelijk door de gebeurtenissen in Parijs. Wie twijfelde aan zijn goede bedoelingen werd door mister Tjakka hoogstpersoonlijk de mantel uitgeveegd.
Profielfoto van Bartol Rob
Geschreven door
Bartol Rob

Een seminar met Emile Ratelband over angst kost normaal 99 euro. Ratelband in de aanbieding kost nog slechts 49 euro, maar in Giessen was de toegang door de aanslagen in Parijs gratis. "Ik dacht, o wat erg, wat erg. Dit is een tegenslag die erbij hoort, ik maak het gratis." Volgens het affiche is ook de volgende bijeenkomst op 2 december gratis.
Schijtziek van kritiekOp social media werd de actie van Ratelband met enig wantrouwen besproken. Iets waar zijn impresario, de omstreden Bossche zakenman Albert Janssen, woest om is. "Omdat de media zeggen dat Ratelband zijn zakken vult door Parijs. Ratelband vult zijn zakken niet door Parijs en ik ook niet. Ik word er schijtziek van."
Als we Ratelband vragen of zijn actie oprecht is of dat hij het doet om in de belangstelling te staan, wordt hij vreselijk boos. "Dit is weer zo'n vervelende hatelijke kutopmerking. Dan denk ik bij mezelf, wat leven we toch in een kutmaatschappij met mannetjes zoals jij die nieuws maken."
Zeikerige journalistHet eerste seminar werd slechts door tien belangstellenden bezocht. Emille Ratelband heeft geen inhoudelijke antwoorden gegeven op onze vragen. "Je begint een ouwe zeikerige journalist te worden."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.