Video

Frans Bauer geeft aftrap voor Hits NL app: 'Een winkel met alleen Nederlandstalige muziek'

19 november 2015 om 16:29
nl
Dag en nacht luisteren naar één van de zeshonderd singles van Frans Bauer uit Fijnaart. Of de muziek natuurlijk van een andere artiest of groep, die Nederlandstalige liedjes zingt. Dit kan vanaf donderdag op een speciale NL app. "Een mooi alternatief voor het illegaal downloaden", zo zei Bauer toen hij de service samen met René Froger in Hilversum presenteerde.
Profielfoto van van Hoof Rene
Geschreven door
van Hoof Rene

"Het is een Nederlandstalige muziekwinkel om trots op te zijn. Het is ook meer dan een app, het is eigenlijk een streamingdienst", vertelt Bauer, die als ambassadeur van de Nederlandstalige muziek de aftrap verrichtte. "Hits NL moet Nederlandstalige muziek makkelijker vindbaar maken", zegt Adrie van de Berk uit Eindhoven, 'Mister Berk Music'.
PrimeurSpotify is volgens Van de Berk te internationaal. Aan de nieuwe app is twee jaar gewerkt. Op Hits NL zullen ook primeurs te horen zijn. Zo krijgt de app als eerste het nieuwe album van Marco Borsato. Het is ook een podium voor nieuw talent, stelt Bauer trots vast. Volgens hem verlenen alle Nederlandse en Belgische platenmaatschappijen medewerking aan het project.
Voor het geld hoef je het als aanhanger van de polderpop en -rock niet te laten, meent Bauer, en, zo voegt hij er aan toe, de muzikanten worden er niet echt rijk van. "Je moet het zien als steuntje in de rug voor al die mensen die Nederlandstalige liedjes zingen en hen die de teksten voor die liedjes schrijven." De eerste maand is de app gratis. Wie daarna wil blijven luisteren naar Nederlandstalige muziek, moet 3,99 euro per maand betalen.
VechtenAdrie van de Berk is ervan overtuigd dat Hits NL een succes gaat worden. "Wij moeten vechten tegen internationale hits. Iedereen moet integreren maar we willen niet Hollands zingen", aldus de voormalige platenboss.
Hits NL is vanaf donderdag te downloaden in de Google Play Store voor Android en in de App Store voor Apple.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.