Joep de Mol verrast over uitnodiging Hockey World League Final: 'Had ik nooit zien aankomen'

19 november 2015 om 12:59 • Aangepast 21 november 2020 om 14:39
nl
De Nederlandse hockeyers gaan zonder Sander Baart naar India voor de finaleronde van Hockey World League. De international van het Eindhovense Oranje-Zwart heeft zondag tijdens de laatste competitiewedstrijd voor vertrek naar het toptoernooi een hamstringblessure opgelopen. Baart staat daardoor vier tot zes weken aan de kant.
Profielfoto van Bekker Peter de
Geschreven door
Bekker Peter de

Dit bleek donderdag uit de uitslag van de MRI-scan die naar aanleiding van de blessure werd gemaakt. Bondscoach Max Caldas heeft Joep de Mol, ploeggenoot van Baart bij Oranje-Zwart (OZ), als vervanger opgeroepen.
'Even superdruk' De Mol wordt overgeheveld vanuit Jong Oranje. "Dit had ik nooit zien aankomen", vertelt De Mol aan Omroep Brabant. "Mijn trainingsmaatjes bij OZ zeiden al toen Sander geblesseerd raakte dat ik niet al te veel moest doen tijdens de training... Toen dacht ik nog, dat zal wel. Maar toen belde Caldas inderdaad dat ik als back-up mocht meetrainen met Oranje. En nu dit."
Toch is het qua spel niet gek dat De Mol een uitnodiging ontving. "Ik heb wel een lekkere eerste seizoenshelft gedraaid bij Oranje Zwart en bij Jong Oranje gaat het ook goed", knikt hij. "Maar ik had toch niet gedacht dat Caldas mij zou meenemen. Ik dacht dat hij voor iemand met meer ervaring zou kiezen."
Er komt nu wel ineens veel op de jeugdinternational af. "Ik moet nu de universiteit bellen dat ik een paar weken afwezig ben, tentamens inhalen, vaccinaties halen, mijn visum ophalen in Den Haag... Het is even superdruk."

Wachten op privacy instellingen...

Argentinië, Duitsland en IndiaOranje speelt tijdens de World League in groep B tegen Argentinië, Duitsland en gastland India. Nederland opent het toernooi 27 november tegen de Duitsers. Dit is een herhaling van de olympische finale van Londen 2012.
De finale vindt plaats op 6 december.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.