Studenten journalistiek uit Tilburg naar Parijs: 'Mijn moeder moest huilen toen ik het vertelde' - Omroep Brabant
Video

Studenten journalistiek uit Tilburg naar Parijs: 'Mijn moeder moest huilen toen ik het vertelde'

19 november 2015 om 14:07
nl
Zes studenten van de Fontys Academie voor Journalistiek in Tilburg zijn nu in Parijs. Ze maken voor hun opleiding verhalen over de aanslagen. Ze spreken de Nederlandse ambassadeur en ze volgen correspondent Stefan de Vries. "Het is toch wel naar hier".
Profielfoto van van den Oetelaar Tom
Geschreven door
van den Oetelaar Tom

De studenten zitten in het derde jaar van hun opleiding. Ze maken radio- en televisieprogramma's en ze willen weten hoe het nu in Parijs is. "We hebben het onze ouders verteld, maar die waren er niet heel blij mee dat we hier naar toe gingen. Mijn moeder was in tranen", zegt Naomi Kuster.
Best beveiligde stadDocent journalistiek Gie Meeuwis: "Dat zul je altijd hebben. Maar dit zijn journalisten in spe die met het nieuws aan de slag willen. En de keuze is aan hen." Meeuwis stond niet te springen toen zijn studenten vertelden dat ze naar Parijs wilden. Maar dat had met de veiligheid niks te maken. "We hebben het nieuws over Parijs wel gehad. Zoek een andere invalshoek. En qua veiligheid is het nu de best beveiligde stad van Europa, dus daar had ik minder schrik voor."
Overal politieStudente Rochelle Moes: "We zijn vanochtend hier in Parijs wakker geworden en ik heb zelf niet echt het gevoel dat twee kilometer van ons hotel vandaan zoiets vreselijks is gebeurd. Je ziet hier veel politie, maar op het eerste gezicht is alles best normaal. Mensen leven gewoon hun leven. Maar als je dan wat verder kijkt, zie je wel dat er veel beveiliging staat. We staan nu bij de Eiffeltoren en overal is politie. En het kan overal gebeuren. Ook in België. En misschien ook wel in Nederland."
Remi Mesu: "Ik denk dat we ons op zich wel veilig kunnen voelen. Het kan ook bijna niet veiliger met zo veel gewapende militairen om je heen."
De studenten maken donderdag overdag de opnames voor hun radio- en tv uitzending en dan komen ze 's avonds weer naar Nederland.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.