Video

Mannen gevlucht na beschieten Zeeuw (21) bij station Den Bosch Oost, politie neemt zaak hoog op

19 november 2015 om 18:15 • Aangepast 21 november 2020 om 14:39
nl
Bij een schietpartij op de parkeerplaats van Station-Oost in Den Bosch is donderdag een 21-jarige man uit het Zeeuwse Tholen gewond geraakt. Dat gebeurde rond één uur. Het slachtoffer is met een schotwond in zijn hand naar het ziekenhuis gebracht. Aanleiding voor de schietpartij is vermoedelijk een zakelijk conflict.
Profielfoto van Sebastiaan QuekelProfielfoto van Yoeri Nijs
Geschreven door
Sebastiaan Quekel & Yoeri Nijs

Twee donkere mannen zijn op de vlucht geslagen. Ooggetuigen zagen dat zij in een rode auto wegreden. De politie zette de omgeving met linten af en begon met een grote zoekactie.
Bij de zoekactie werd onder meer een helikopter ingezet. Die cirkelde een tijd boven de omgeving, maar trof niemand meer aan.
Verschillende getuigenDe politie zegt de zaak hoog op te nemen, omdat er werd geschoten op een openbare plek waar veel onschuldige omstanders waren. Verschillende voorbijgangers waren getuige van de schietpartij op het station. Zij hebben een verklaring afgegeven bij de politie. De politie vraagt andere getuigen zich te melden.
Agenten deden ter plekke sporenonderzoek. Daardoor was een deel van de aangrenzende parkeerplaats niet toegankelijk. De bewijzen van de schietpartij worden door agenten veilliggesteld met plastic bekers.
Slachtoffer aanspreekbaarHet slachtoffer is aanspreekbaar en verkeert niet in levensgevaar. Of er daadwerkelijk een zakelijk conflict voorafging aan de schietpartij, moet onderzoek nog uitwijzen.

Pierson CollegeScholieren en docenten van het naastgelegen Pierson College hebben voor zover bekend niets meegekregen van de schietpartij. “We lazen op de app van Omroep Brabant dat er is geschoten”, zo meldde een woordvoerder. “We hebben aan de politie gevraagd of wij ons zorgen moeten gaan maken. Ik ben nog in afwachting van een reactie.”
De politie benadrukte dat er voor het Pierson College geen enkel gevaar dreigde.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.