FC Den Bosch won nog nooit in Breda: 'Dat wordt dan een keer tijd'

20 november 2015 om 17:45 • Aangepast 21 november 2020 om 14:39
nl
NAC krijgt vrijdagavond in het Rat Verlegh Stadion FC Den Bosch op bezoek. Beide ploegen draaien momenteel goed in de Jupiler League, maar de statistieken spreken duidelijk in het voordeel van de thuisploeg. FC Den Bosch won nog nooit in Breda. "Statistieken zijn er om te veranderen", zegt René van Eck, coach van FC Den Bosch.
Profielfoto van Strater Ronald
Geschreven door
Strater Ronald

Het zou vrijdagavond zo maar eens een heel leuke wedstrijd kunnen worden in Breda. NAC staat momenteel op een zesde plaats en kan doorstoten naar de top van de Jupiler League. De ploeg voelt echter ook de hete adem van FC Den Bosch in de nek, want de Bosschenaren bezetten de negende plek en willen aansluiting bij de subtop. Beide teams azen dus op de drie punten.
Luidsprekers met geluid van 15.000 mensenNAC lijkt de beste papieren te hebben voor de overwinning. De ploeg van trainer Marinus Dijkhuizen", die voor NAC debuteert in een thuiswedstrijd, verloor nog nooit van FC Den Bosch in eigen stadion. Bovendien voelt NAC zich flink gesteund doordat het een thuiswedstrijd speelt, er zullen in Breda ongeveer 15.000 man de Brabantse derby bijwonen.

Wachten op privacy instellingen...

"Daar kan je het elftal zo moeilijk op voorbereiden", zegt FC Den Bosch-coach René van Eck, die vervolgens verder grapt. "Bij de training zijn er meestal minder mensen. Ik kan hier wel de luidsprekers aanzetten met geluid van 15.000 mensen, maar dat heeft ook weinig zin."
'Er op klappen' Volgens Dalian Maatsen, verdediger bij de Bosschenaren en ex-NAC'er, is dat ook niet nodig. "Ik denk dat wij daar best resultaat kunnen boeken", zo zegt hij. "Wij kunnen ook NAC pijn doen. In ieder geval zullen we hen niet moeten laten voetballen, want dan word je van het kastje naar de muur gestuurd. We moeten er meteen op klappen en dan halen we resultaat."
'Wij moeten thuis de baas zijn' NAC-coach Marinus Dijkhuizen gelooft in een overwinning voor zijn ploeg, maar is voorzichtig. "Wij moeten thuis de baas zijn en winnen, zo stelt hij. "Maar zo makkelijk is het niet. Den Bosch heeft heel weinig verloren de laatste tijd en is -zeker in de omschakeling- een gevaarlijk team. Het is dus makkelijker gezegd dan gedaan."
Trainer Dijkhuizen zal tegen FC Den Bosch zijn elftal nauwelijks wijzigen. De enige verandering is dat Vlatko Lazic op de linksbuitenpositie het veld moet ruimen voor de weer fitte Danny Verbeek. "Dat was best een moeilijk keuze", licht Dijkhuizen toe. "Vlatko was dan ook teleurgesteld. En terecht, want hij heeft goed gespeeld. Maar ik wil een specifieke linksbuiten op die positie.
Kwaliteit en strijdNAC zal thuis - uiteraard- vol voor de drie punten gaan."FC Den Bosch is een beetje wisselvallig, maar wel een lastige ploeg om te verslaan. De laatste zeven wedstrijden hebben ze maar een keertje verloren, dus dat zegt ook wel wat. Maar goed, uiteindelijk denk ik dat wij meer kwaliteit hebben en dat als we strijd leveren, winnen we", zo meent spits Sjoerd Ars.
FC Den Bosch wordt vrijdagavond in Breda gesteund door 250 supporters.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.