Video

Ouders boos: Leerlingen Were Di Valkenswaard moeten buiten pauzeren

19 november 2015 om 19:23
nl
In een anonieme brief aan Omroep Brabant beklagen ouders zich over scholengemeenschap Were Di. Sinds deze week moeten hun kinderen verplicht buiten pauzeren. En met de winter in aantocht vinden deze briefschrijvers dat onverantwoord.
Profielfoto van de Jong Femke
Geschreven door
de Jong Femke

De reden voor het verplicht buiten lunchen heeft conrector Marechal een week eerder schriftelijk aan de ouders medegedeeld: 'Tijdens de pauzes constateren we een grote drukte in de aula.'
PubersLeerlingen reageren verschillend op deze maatregel. Zoals je verwacht van een puber is het 'stom'. Een jongen uit de leerlingenraad begrijpt het wel. "Het heeft met de brandveiligheid te maken. Daar doe je niks tegen. Als we nou om beurten buiten pauzeren is er toch weinig aan de hand."
Alle leerlingen zijn het erover eens dat het net een mierennest is in de aula tijdens de pauzes. Sommigen kiezen daarom vrijwillig voor de ruimte in de buitenlucht. "Of om te roken", vult een meisje aan.
Niemand thuisVanuit school kan de maatregel niet verder toegelicht worden. De enige die als schoolwoordvoerder met de pers praat is er niet deze donderdag", zegt de dame aan de balie. Hoe het komt dat het blijkbaar zo druk is op school en wat er gebeurt als het flink vriest, blijft zo onbeantwoord.
Nu het regent krijgen enkele leerlingen het buiten wat koud. "Mijn jas heb ik nog in mijn kluisje liggen, bewust." Dit is gedrag is van alle tijden, daar verandert geen bezorgde ouder wat aan.  

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.