Treinoverlast Hofstraat Eindhoven toch aangepakt, staatssecretaris heeft nog potje

19 november 2015 om 16:56
nl
De nieuwe staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu, Sharon Dijksma, heeft donderdag aan de Kamercommissie van Infrastructuur toegezegd in gesprek te gaan met bewoners van de Hofstraat in Eindhoven. In de drukste periodes rijden daar zo'n 85 goederentreinen per dag langs.
Profielfoto van Arjan Schuiling
Geschreven door
Arjan Schuiling

Het is de verwachting dat de overlast voor de omwonenden in 2017 alleen nog maar gaat toenemen. De staatssecretaris heeft nog een potje geld gereserveerd voor spoorvervoerders.
Nog een potje met geldPvdA-kamerlid Duco Hoogland, partijgenoot van de staatssecretaris, suggereerde tijdens het overleg in de Kamer om deze gelden ook in te zetten voor geluidsmaatregelen rond de Hofstraat in Eindhoven.
Ook de fracties van D66, CDA, Groen Links vroegen aandacht voor de geluidsproblemen waarmee de bewoners van de Hofstraat moeten leven. Dinsdag overhandigden de bewoners de Kamerfracties in Den Haag nog een petitie tegen de geluidsoverlast van het spoor.
Bewoners van de Hofstraat hebben onlangs een petitie aangeboden aan de Tweede Kamer waarmee ze aandacht vroegen voor de spooroverlast.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.