Marjon van Grunsven uit Hintham al acht jaar artistiek directeur bij Cirque du Soleil

19 november 2015 om 21:02
nl
Het begon allemaal met balletles bij Dorry Versteeg in Rosmalen. Maar inmiddels is Marjon van Grunsven uit Hintham al acht jaar artistiek directeur bij Cirque du Soleil, het bekende circus dat de hele wereld rondreist. "Soms ben ik de baas en vijand en soms de moeder en vriendin", vertelt Van Grunsven in Onder Ons.
Profielfoto van Parren Deborah
Geschreven door
Parren Deborah

Eén week per jaar is Marjon van Grunsven in Rosmalen bij haar moeder. "Ik leef uit mijn koffer." De rest van het jaar reist ze als artistiek directeur van Cirque du Soleil de wereld rond. Ze is de baas van de 54 artiesten van de voorstelling Quidam en eindverantwoordelijk voor de show.
Zo is het gekomenDe 43-jarige Van Grunsven studeerde aan de Fontys Dansacademie in Tilburg. "In de entertainmentwereld kent iedereen elkaar een beetje", geeft ze aan. Daar plukte zij de vruchten van. "Op een gegeven moment belde de oud-directrice van de dansacademie met de vraag of ik voor 3,5 maand artistiek directeur van de voorstelling Delirium wilde zijn."
GegroeidZe is naar eigen zeggen gegroeid in haar functie als artistiek directeur. Eerst wist ze niet waar ze in terecht kwam bij Cirque du Soleil. "Het voelde ook als sprookje. Maar in principe is het een baan als manager." Ze ziet veel van de wereld. "Maar mijn baan is niet altijd even leuk. De artiesten zijn lang weg van huis en hebben ook een schouder nodig om op uit te huilen."
Ultieme droomVan Grunsven heeft nog één ultieme droom. "Ooit zelf een grote productie maken. Die droom leeft nog steeds." Maar ondertussen is daar nog een idee bij gekomen. "Ik wil nog een plek creëren waar artiesten samenkomen om dingen uit te wisselen en elkaar te inspireren. En misschien heb ik in Brabant een plek in de Loonse en Drunense Duinen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.