'Rudi Schouten vermoord omdat hij te veel wist over Satudarah-lid'

19 november 2015 om 20:18
nl
Bredanaar Rudi Schouten werd vorig jaar om het leven gebracht, omdat hij iets zou weten over een bepaald Satudarahlid. Dat laat een betrouwbare bron donderdag aan Omroep Brabant weten. Justitie wil het motief niet ontkennen noch bevestigen.
Profielfoto van Yoeri Nijs
Geschreven door
Yoeri Nijs

De bron kan niet zeggen wie het Satudarahlid is en wat Schouten over hem zou weten. Hij geeft wel aan dat deze informatie zeer waarschijnlijk de aanleiding is voor de moord op Schouten. De 28-jarige Bredanaar werd vorig jaar op klaarlichte dag bruut vermoord.
Rudi Schouten was zelf geen lid van Satudarah, maar zou op de dag van de moord telefonisch contact hebben gehad met een clublid. Het is niet bekend waarover dat ging. Mogelijk maakt justitie hierover later meer bekend.
Satudarah-leden opgepaktVanwege de moord op Schouten werden meerdere mannen opgepakt. Het ging onder anderen om vijf Satudarahleden van wie een persoon al jaren in dienst is bij Defensie en de Marechaussee op Schiphol. Volgens de bron zouden ze op bewakingsbeelden zijn vastgelegd vóór de moord, maar dit is niet bevestigd.
LEES OOK: ‘Aan schandpaal genageld’, van brute moord verdachte Defensiemedewerker 'verdient meer respect'
Desondanks zegt Justitie voorlopig de Satudarahleden niet in het vizier te hebben. "Twee andere personen zijn verdacht", vertelt woordvoerster Martine Pilaar. Ze doelt op hoofdverdachte Pearl S. en de broer van Schouten. Die zou de vermeende moordenaar met een hakbijl te lijf hebben willen gaan.
Motief voor moord niet bevestigdHet Openbaar Ministerie wil ten slotte weinig loslaten over waarom Rudi Schouten om het leven werd gebracht. "Dat kunnen wij vanwege het nog lopende onderzoek niet zeggen", aldus Pilaar.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.