'Wraakzuchtige moeder en twee ex-medewerkers bepaalden beeld Hoge Aard in Molenschot'

20 november 2015 om 15:06
nl
Zorgboerderij De Hoge Aard in Molenschot is ten onrechte in een slecht daglicht gezet in het televisieprogramma 'Undercover in Nederland'. In BN DeStem zeggen mensen dat het een wraakzuchtige moeder en twee ex-werknemers waren, die een verkeerd beeld van de instelling schetsten.
Profielfoto van Zorn Rob
Geschreven door
Zorn Rob

BN DeStem sprak met tientallen betrokkenen. De krant meldt dat vier kinderen in de leeftijd van tien tot veertien jaar die door Bureau Jeugdzorg bij de instelling werden weggehaald nu angstig en depressief zijn.
De zorgboerderij voor jongeren met een psychiatrische en/of verstandelijke beperking kwam in opspraak door twee uitzendingen van het programma van Alberto Stegeman.
GetiranniseerdIn die uitzendingen van 'Undercover in Nederland' werd een beeld geschetst van jongeren die in Molenschot slecht worden behandeld, getiranniseerd worden, geen privacy hebben, niks mogen, geen goed eten krijgen en onverantwoord aan het werk gezet worden.
De mensen die in het krantenverhaal reageren, zeggen dat het in de instelling wel in orde is, maar dat De Hoge Aard naar de knoppen geholpen is door de aantijgingen van een moeder die jaren geleden uit de ouderlijke macht gezet is en van twee ex-medewerkers.
Dit verhaal hoort niet in de krantEen van die ex-medewerkers is Natasja van den Boomen. Zij verwijst het artikel van BN de Stem naar de prullenbak: "Dit verhaal zou in de Privé of de Story moeten staan en niet in de krant." Natasja zegt dat 52 mensen zich gemeld hebben na de uitzending, die de misstanden in De Hoge Aard erkennen.  "Daar zitten ook vertrouwenspersonen en medewerkers van Bureau Jeugdzorg tussen.”
Ze hekelt het feit dat BN de Stem geen ander geluid laat horen in het bericht, terwijl dat er wel is. "Natuurlijk ontkennen deze medewerkers het, ze hebben er zelf aan meegedaan", zegt van den Boomen.  Natasja noemt de kinderen die zijn weggehaald bij de zorgboerderij slaven. "Die zijn Sandra en Gerda nu kwijt."
Aanstaande zaterdag is er een bijeenkomst gepland door ouders en betrokkenen die zich wel herkennen in de klachten over de zorgboerderij in Molenschot.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.