Brand in restaurant Los Toros in Breda niet aangestoken, goede hoop herstel monumentaal pand

20 november 2015 om 10:24 • Aangepast 21 november 2020 om 14:38
nl
De brand die donderdagavond restaurant Los Toros op de Haagdijk in Breda verwoestte, is niet aangestoken. Dat zegt de politie. De brandweer onderzoekt vrijdag hoe de brand in het monumentale pand is ontstaan. De gemeente Breda verwacht dat het pand te redden valt.
Profielfoto van Meeuwsen Marrie
Geschreven door
Meeuwsen Marrie

Ook wordt er gekeken of er nog ergens asbest in het gebouw zit. Uit metingen tijdens de brand bleek in ieder geval dat er geen asbest is vrijgekomen.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

De buren die door de brand niet thuis konden slapen, mogen vrijdag hun huis weer binnen. De buren aan de rechterkant in de ochtend. De bewoners van het pand links van het restaurant mogen pas in de loop van de middag hun huis in.
Deuren ingetraptDe brandweer zette veel materieel in omdat branden in een oude binnenstad makkelijk kunnen overslaan. "Dat is niet gebeurd maar dat betekent niet dat naastgelegen panden geen schade hebben", aldus Erik Passchier van de politie. "Ook heeft de brandweer een aantal deuren in moeten trappen om te kunnen controleren of er geen bewoners meer thuis waren."
Vlak na de brand leek het erop dat het pand nog herbouwd kon worden. "Dat was de eerste indruk gisteravond, maar dat wordt nog verder onderzocht vandaag", weet Passchier.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

De brand trok donderdagavond veel bekijks, de ochtend erna is het rustig op straat. De mensen die langslopen kijken wel met open mond naar de ravage.
"Het is een trieste aanblik", zag verslaggever Alice van der Plas ter plaatse. "Bij de buren staan de ramen open."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.