Video

RKC lijkt gered na allesbeslissende raadsvergadering, gemeente verkoopt stadion

21 oktober 2016 om 11:32 • Aangepast 21 november 2020 om 06:46
nl
De gemeente Waalwijk gaat onderhandelen met projectontwikkelaar Peters Project Ontwikkeling (PPO) over de verkoop van het Mandemakers Stadion, de thuishaven van RKC Waalwijk. Volgens de club uit de Jupiler League zou dat een voorwaarde zijn voor continuering van betaald voetbal in Waalwijk.
Profielfoto van Pennings Mathijs
Geschreven door
Pennings Mathijs

Direct na het goede nieuws klonk er gejuich vanuit de hal en staken de supporters buiten vuurwerk af.
De nieuwe eigenaar van het stadion zou meteen ook de schulden van de club aan de gemeente overnemen, waarmee het dreigende gevaar van verlies van de licentie geweken is.
'Allerbelangrijkste stap'"Er moeten nog wel over een paar dingen onderhandeld worden, maar dit is voor nu de allerbelangrijkste stap die we hebben kunnen nemen'', zei RKC-directeur Remco Oversier na afloop van de raadsvergadering.
Daarin was met 21 tegen 5 een voorstel aangenomen om de onderhandelingen met PPO over een verkoop van het stadion te openen. Voor RKC gloort nu een goede toekomst, zei Ronald Bakker (VVD) na afloop.
"Maar wel een toekomst waarin de club op eigen benen moet staan", benadrukt de wethouder. "Het is ondenkbaar dat de gemeente er opnieuw in zal investeren."
ZIE OOK: Spanning stijgt bij fans van RKC Waalwijk: 'Zwart gat in mijn leven als de club omvalt'
OnderhandelingenZonder reddingsplan was de kans groot dat RKC volgend seizoen geen licentie van de KNVB zou krijgen. In dat geval leek een faillissement onvermijdelijk en kon de gemeente fluiten naar het geld dat ze van de club krijgt.
Nu de raad vóór de verkoop is, kunnen de onderhandelingen beginnen. Projectontwikkelaar PPO wil het stadion voor drie miljoen euro overnemen van de gemeente.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.