Video

'Ik stond op blote voeten te hyperventileren buiten', buren brand Los Toros erg geschrokken

20 november 2015 om 10:07
nl
Zo'n dertig buren moesten hun huis donderdagavond verlaten door de grote brand op de Haagdijk in Breda. Het was een angstige nacht voor ze. "Ik stond te huilen op straat", vertelt Roos.
Profielfoto van Meeuwsen Marrie
Geschreven door
Meeuwsen Marrie

Roos en haar vriend hoorden bij de zeven mensen die de nacht in een hotel moesten doorbrengen. "Het was een kort nachtje, maar we wilden toch graag zien hoe ons huis er nu bij staat", vertelt de jongen. De brand verwoestte het pand van Los Toros.
Huilend op straatZijn vriendin is ook blij dat ze weer terug naar huis mogen. "Het is een enorm grote opluchting. Gisteren was ik echt in paniek, ik stond te huilen op straat." De overburen vingen het tweetal op. "Daar hebben we binnen even een kop thee mogen drinken", vertelt Roos.
Het huis van het stel lijkt weinig schade te hebben opgelopen door de brand. "We hebben geen waterschade, alleen stinkt het een beetje. Wel is de deur ingetrapt, maar dat wordt als het goed is vandaag gerepareerd", weet de opgeluchte bewoner.
Irakese familie eigenaar van het restaurantDe eigenaren van het restaurant kent hij niet persoonlijk. "Je zwaait wel naar elkaar als je 's avonds thuiskomt, maar verder ken ik ze niet. Ik kan me voorstellen dat het een flinke klap is voor een zaak die al dertig jaar bestaat."
Volgens andere buren werd het restaurant gerund door een Irakese familie. Ze zouden Los Toros vijf jaar geleden over hebben genomen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.