49 bestuurders tegen de lamp gelopen in Steenbergen

20 november 2015 om 11:58
nl
Bij een grote controle in Steenbergen zijn 49 bestuurders tegen de lamp gelopen. Dat gebeurde donderdagmiddag en -avond bij een politiecontrole die gericht was op de aanpak van woninginbrekers, overvallers en straatrovers.
Profielfoto van Zorn Rob
Geschreven door
Zorn Rob

De actie werd uitgevoerd op de Zeelandweg-Oost, waar het verkeer in twee richtingen werd gecontroleerd met een camera waarmee kentekens uitgelezen kunnen worden. Ook reden er agenten met eenzelfde camera door Steenbergen.
Er werden 2.500 kentekens gecontroleerd, 49 bestuurders gingen op de bon.
BeslagDe weggebruikers met kentekens die eruit gepikt werden werden door motorrijders meegenomen en naar het bureau aan de Molenweg gebracht. Aan de controle deden behalve de politie ook de Belastingsdienst, BPM motorrijtuigenbelasting en de gemeentelijke belastingsamenwerking West-Brabant. Er werd beslag gelegd op tien auto's, er werd 14.300 euro aan openstaande boetes geïnd.
De gemeentelijke belastingsamenwerking nam één auto in beslag. Ook werd 3.300 euro aan openstaande belastingen geïnd. Er werd voor 13.500 euro aan naheffingen opgelegd aan bestuurders van auto's met buitenlandse kentekens. Een bestuurder met een handelaarskenteken kreeg een boete van 800 euro.
DNA Negen mensen die bij de politie bekend staan wegens woninginbraken, overvallen of straatroven werden nagetrokken. Hun gegevens zijn genoteerd. Eén persoon is meegenomen omdat hij DNA af moest staan.
Verder werden er bonnen uitgeschreven voor rijden zonder helm en rijden met valse kentekenplaten.            

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.