Video

Feike schenkt 150 barbiepoppen van overleden vriendin aan Speelgoedmuseum

20 november 2015 om 17:11
nl
Alle dames zijn er groot mee geworden: Barbie en Ken. Meer dan 55 jaar geleden werd de eerste pop gemaakt. Niet alleen voor kinderen zijn ze leuk. Volwassenen vermaken zich er ook nog steeds prima mee. De 70-jarige Feike Vinkesteijn uit Breda heeft ze jaren gespaard. Ze schonk het speelgoedmuseum in Oosterhout zo’n 150 barbiepoppen.
Profielfoto van Struijs Hannelore
Geschreven door
Struijs Hannelore

Dat deed ze niet zo maar. Jarenlang spaarde ze Barbies met haar vriendin Nicole. Samen gingen ze langs speelgoedwinkels en beurzen op zoek naar die unieke Barbie. Vorig jaar overleed Nicole.
'Goed zorgen voor de Barbies' Samen hadden ze jaren geleden afgesproken om de collectie te schenken aan een plek waar er goed voor gezorgd zou worden. Daarom besloot Vinkesteijn de collectie te schenken aan het Speelgoedmuseum. Vrijdag werd de tentoonstelling officieel geopend.
De tentoonstelling bestaat uit verschillende versies van Barbie en Ken, maar ook uit Barbiehuizen en auto's. Tot maart 2016 is de tentoonstelling te bezichtigen in het Speelgoedmuseum in Oosterhout.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.