Unieke ingreep provincie: vergunning BioSpares Nistelrode ingetrokken

20 november 2015 om 14:47
nl
De provincie heeft vrijdag de vergunning voor het mestverwerking bedrijf BioSpares in Nistelrode ingetrokken. Voor zover bij de provincie bekend, is dit in Brabant nog nooit gebeurd.
Profielfoto van Kraak Arjo
Geschreven door
Kraak Arjo

De provincie zegt dat het bedrijf de afgelopen jaren voortdurend de regels van de omgevingsvergunning overtrad. In juli dit kreeg het bedrijf een waarschuwing van de Omgevingsdienst, die namens de provincie optreedt.
OnverbeterlijkVervolgens kreeg BioSpares in oktober nog een laatste kans de zaken op orde te brengen. Volgens een woordvoerder van de provincie is er toen veel verbeterd.
Maar de laatste tijd zijn er opnieuw overtredingen vastgesteld, die bij de provincie tot de conclusie leiden dat de eigenaar onverbeterlijk is. Lekkend mestbassinVorig jaar kwam BioSpares in het nieuws door een lekkend mestbassin. Vrachtwagens hebben toen 6000 kubieke meter mest afgevoerd. Ook ontsnapte er gas uit een biovergister doordat een kap lek was.
Of het bedrijf nu onmiddellijk moet sluiten is de vraag. De eigenaar kan beroep aantekenen tegen de beslissing van de provincie. Waarschijnlijk kan hij, tot daar een uitspraak over gedaan is, het bedrijf nog voortzetten.
De eigenaar van BioSpares was vrijdag telefonisch niet bereikbaar.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.